Inrijstelling / Doorrijstelling

Type EFE / type EFB

Compacte opslagsysteem

Beweeg de muis over de afbeelding om te vergroten

Vraag hier een adviesgesprek aan

Kenmerken

 • Hoge ruimtebenutting
 • Bijzonder geschikt voor seizoensmagazijnen
 • Onafhankelijk in- en uitslaan bij doorrijstellingen
 • Eenvoudig uit te bouwen
 • Geschikt voor grote hoeveelheden dezelfde goederen

Bij inrij- en doorrijstellingen worden meerdere laadeenheden achter elkaar in de stellingdieptes opgeslagen op twee doorlopende liggers. Bij het in- en uitstapelen moet er één cyclus per stellingveld van boven naar beneden (of omgekeerd) worden aangehouden. De intern transportmiddelen hebben de mogelijkheid in de stellingvelden te rijden. Bij de inrijstelling kan de stelling slechts vanaf één zijde worden bediend (lifo-methode). Daarentegen kan bij een doorrijstelling aan één zijde ingeslagen en tegelijkertijd aan de tegenoverliggende zijde uitgeslagen worden (fifo-methode). De omslagcapaciteit van doorrijstellingen is daarom duidelijk hoger dan bij inrijstellingen.

De voordelen op een rij

 • Toepassing
 • Bediening

Voordelen uitvouwen

Toepassing

Inrij- en doorrijstellingen zijn optimaal voor de opslag van grote, zware hoeveelheden goederen bij een geringe verscheidenheid aan artikelen. Het stellingsysteem combineert de voordelen van de blok- met die van de stellingstapeling: compacte benutting van de ruimte bij grote stapelhoogte en een veilige hantering van de opgeslagen goederen.

Bediening

Voor het inrijden in de steekgang heft de truck de pallet op de hoogte van de gewenste stellingetage. De truck mag niet breder zijn dan de pallet. Bijzonder geschikt voor dit werk zijn vorkheftrucks met zijzitting, omdat de bestuurder ook bij het achteruit rijden vrij zicht heeft.

Vraag hier een adviesgesprek aan

Inrijstelling / Doorrijstelling

Inrijstellingen en doorrijstellingen zijn optimaal voor de opslag van grote, zware hoeveelheden goederen bij een geringe verscheidenheid aan artikelen. Bij de inrijstelling kan de stelling slechts vanaf één zijde worden bediend (lifo-methode). Daarentegen kan bij een doorrijstelling aan één zijde ingeslagen en tegelijkertijd aan de tegenoverliggende zijde uitgeslagen worden (fifo-methode). De omslagcapaciteit van doorrijstellingen is daarom duidelijk hoger dan bij inrijstellingen.

Deskundig advies bij aanschaf van uw inrij- doorrijstelling

Voor het inrijden in de steekgang heft de truck de pallet op de hoogte van de gewenste stellingetage. De truck mag niet breder zijn dan de pallet. Bijzonder geschikt voor dit werk zijn heftrucks met zijzitting (reachtrucks), omdat de bestuurder ook bij het achteruit rijden vrij zicht heeft. Uiteraard is de uitvoering hiervan voor elk magazijn verschillend, wij adviseren u graag.

Waarom inrij- doorrijstellingen van Jungheinrich

Deze stellingen van Jungheinrich zijn eenvoudig uit te bouwen. Het stellingsysteem combineert de voordelen van de blok- met die van de stellingstapeling: compacte benutting van de ruimte bij grote stapelhoogte en een veilige hantering van de opgeslagen goederen.

Terug naar magazijnstellingen

Vraag hier een adviesgesprek aan

Anderen bekeken ook:
 • Vakstelling

  Vakstellingen, ook wel éénplaats palletstellingen genoemd, zorgen voor optimale ruimtebenutting speciaal voor gaasboxen. Middels deze stelling heeft u direct toegang tot alle artikelen in uw stelling.

  Meer informatie


  Hoogbouw stellingen

  Hoogbouw stellingen worden doorgaans ingezet voor een zeer goede ruimtebesparing. Door hoogtes van wel 10 meter, kunnen de gangpadbreedtes smal worden gehouden en wordt de ruimte optimaal benut.

  Meer informatie


 • Silo-palletstelling

  Silo-palletstellingen zijn stellingconstructies, waaraan het dak en de wanden direct worden bevestigd. De magazijnen worden volledig automatisch geregeld en bereiken hoogtes tot wel 40 meter.

  Meer informatie


  Doorrolstellingen

  Doorrolstelling werken volgens de fifo-methode voor kleingoed. Rollenbanen zorgen ervoor, dat de gestapelde goederen vanzelf doorschuiven naar de plaats waar ze worden ontnomen.

  Meer informatie


Een deskundig antwoord op uw vragen
Profishop aanbiedingen
 • Compleet pakket
  Legbordstelling met 3 velden
  Legbordstelling met 3 velden

  Veldlast 250kg. Afmetingen 2.000x3.000x400.

  € 351,- Naar de webshop

 • Meer mobiliteit
  Stelling met wielen - per niveau 100 kg veldlast
  Stelling met wielen - per niveau 100 kg veldlast

  Commissioneren in het magazijn en op de productievloer.

  vanaf € 142,- Naar de webshop

 • Top kwaliteit
  Palletstelling type MPB - 4 velden
  Palletstelling type MPB - 4 velden

  Stellinghoogte 3.000 mm of 4.500 mm.

  vanaf € 949,- Naar de webshop

 • Langgoedopslag
  Langarmstelling - eenzijdig
  Langarmstelling - eenzijdig

  4 Standaards met een draagvermogen van 220 kg per arm

  € 779,- Naar de webshop