0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Acculaadstation Jungheinrich

Acculaadstation

Een goed ingericht acculaadstation is veilig, efficiënt en voldoet aan wettelijke verplichtingen. Als one-stop-shop voor acculaadstations helpen wij u bij het ontwerp tot de montage van kleine en grote acculaadstations voor heftrucks.

Bij het inrichten van een acculaadstation is het belangrijk om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Er is een aantal wettelijke regels waar een acculaadstation aan moet voldoen om veilig heftrucks te laden en risico’s te voorkomen, zoals oververhitting, knalgas en kortsluiting.

Een goed acculaadstation:

  • Zet altijd de veiligheid van medewerkers centraal
  • Is goed bereikbaar voor heftrucks en magazijntrucks
  • Kent voldoende ventilatie, zodat knalgas niet kan ophopen
  • Heeft een afstand van minstens 80 centimeter tussen accu en lader
  • Wordt elk jaar gecheckt op een goede werking

Heftrucks veilig laden: een praktijkvoorbeeld

In het nieuwe magazijn van een van onze klanten hebben wij een veilige laadomgeving ingericht voor circa 50 trucks. Er is een groot acculaadstation voor reachtrucks en orderpicktrucks en een kleiner acculaadstation voor palletwagens. De acculaadstations bestaan uit racking, een demi-installatie, spillkits, veiligheidsborden, een calamiteitencontainer en aanrijbeveiligingen. Door de opzet zijn de laadpunten goed bereikbaar voor de trucks en de medewerkers. In deze situatie is er sprake van goede natuurlijke luchtcirculatie, die een te hoge concentratie van knalgas voorkomt.

Ergonomisch en veilig heftrucks laden

Het acculaadstation wordt elke dag gebruikt en daarom is veiligheid en ergonomie belangrijk. De laders hangen op oog- en grijphoogte, wat het makkelijk maakt en ongelukken en schades voorkomt. Duidelijke veiligheidsborden en instructieborden laten zien waar medewerkers op moeten letten en een calamiteitencontainer staat binnen handbereik om bij een incident direct te kunnen reageren. De vulkar met demiwater, waarmee de medewerkers langs de heftrucks lopen, maakt het bijvullen van de accu’s eenvoudiger en sneller.

Van ontwerp tot montage van acculaadstation

Jungheinrich is er voor grote en kleine acculaadstations of laadpunten. Als one-stop-shop hebben wij alles in eigen beheer. Alle nieuwe en opnieuw ingerichte acculaadstations die wij opleveren voldoen aan wettelijke richtlijnen en geldende normen, zoals bijvoorbeeld de meest recente NPR3299.

Wilt u de mogelijkheden voor uw bedrijf ontdekken? Neem contact met ons op voor een persoonlijk vrijblijvend adviesgesprek.

Heeft u nog vragen?