0172 44 67 89 Service-Hotline Gratis nummer
Contact
Nieuwsbrief
Lithium-ion accu's Jungheinrich
Efficiënt, duurzaam, onderhoudsvrij.

Lithium-ion accu

Jungheinrich is een pionier op het gebied van de lithium-ion techniek en heeft bijna tien jaar hard gewerkt aan haar doorontwikkeling om uw prestaties in het magazijn nog te verbeteren. 

Efficiënt, duurzaam en compact. Dat zijn de voordelen van de innovatieve lithium-ion accu’s van Jungheinrich. De snelle laadtijden, het onderhoudsvoordeel (onderhoudsvrij) en de lange acculevensduur brengen uw energie-uitgaven omlaag. Door het efficiëntere laadproces is een energiebesparing van tot wel 20% mogelijk.

Voordelen lithium-ion accu's :

  • Onderhoudsvrij
  • Geen tijdverlies door water bijvullen
  • Geen schadelijke of zure gassen / dampen meer , geen knalgas
  • Snelle tussenladingen mogelijk
  • 50% opladen in slechts 30 minuten
  • Sneller laden, volledige lading in slechts 80 minuten
  • Energie besparen door hogere efficiëntie

Vraag meer informatie aan > 

5 jaar garantie (1)

Eerste lithium-ion fabrikant

In 2011 introduceerde Jungheinrich als eerste fabrikant lithium-ion techniek in heftrucks en magazijntrucks. Tot op de dag van vandaag is Jungheinrich de enige in de branche die zowel de accu’s, accu laders als de trucks in eigen huis ontwikkelt. Omdat we alles zelf ontwikkelen kunnen de componenten precies op elkaar afgestemd worden. 

Onderhoudsvrij en ruimte besparend

Lithium-ion accu’s van Jungheinrich zijn onderhoudsvrij. In tegenstelling tot lood-zuur accu’s hoeft u geen gedemineraliseerd water toe te voegen. Omdat bij lithium-ion  accu’s geen gassen of zuren ontstaan, zijn speciale acculaadruimtes en lucht-afzuiginstallaties niet meer nodig. Zo bespaart u kostbare ruimte in uw bedrijf. 

Lagere CO2 uitstoot

Onze lithium-ion reachtruck ETV 216i is een stuk duurzamer dan een conventionele reachtruck met loodzuur accu. Dankzij een hogere energie-efficiëntie is de CO2 uitstoot van de ETV 216i 21% minder. Een lagere CO2 uitstoot resulteert in lagere energiekosten en dus hogere prestaties.   
 

Jungheinrich ECE 225 Easy Follow met lithium-ion

Energiezuinig en ergonomisch

Energiezuinigheid is een erg belangrijk thema voor Jungheinrich. Dankzij onze lithium technologie in onze trucks is de ergonomie verbeterd. Dit komt omdat de accu veel kleiner en lichter is. Zo is er meer ruimte op de truck voor de bestuurder. Ook is de levensduur van lithium-ion accu’s drie keer zo groot als die van lood-zuur accu’s. 
Voorbeeld economische toepassing in continubedrijf (meerploegendienst)

Lithium-ion accu ploegendienst

Hoge beschikbaarheid van de trucks

Onze lithium-ion accu’s zorgen met snelle laadtijden voor een hoge beschikbaarheid van uw trucks. Na 30 minuten laden absorbeert de accu 50 procent van haar capaciteit en na 80 minuten is de accu volledig opgeladen. Door de accu op te laden tijdens pauzes en rusttijden zijn uw trucks 24/7 beschikbaar.

Energie opslaan magazijn powerbank Powerboost lithium-ion

Energie opslag voor piekbelasting

Lithium-ion heftrucks worden vaak op hetzelfde moment opgeladen, bijvoorbeeld tijdens pauzes. Deze korte, intensieve oplaadmomenten veroorzaken flinke piekstromen. De Jungheinrich PowerBoost is een powerbank die piekbelastingen voorkomt. Zo bespaart u op energiekosten en beschikt u altijd over extra energie.

Lees meer over de PowerBoost

Heeft u nog vragen?