0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
BMWT keuringen banner

BMWT keuringen

Jungheinrich is een BMWT-Keur gecertificeerd keurbedrijf. Dat betekent dat wij heftrucks, accu’s en magazijn stellingen periodiek keuren volgens de gestelde richtlijnen van BMWT. Ook onze heftrucktrainingen zijn gecertificeerd door BMWT. Met een officiële BMWT keursticker vertrouwt u op een veilig product en voldoet u aan uw wettelijke plicht. 

De BMWT is de belangenbehartiger van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel. De brancheorganisatie heeft het BMWT-keurmerk opgericht om de kwaliteit van periodieke veiligheidskeuringen te waarborgen. Een BMWT keurmerk is vergelijkbaar met een apk-keuring voor auto’s en staat voor kwaliteit, onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en deskundigheid.  

Elke werkgever is volgens de Arbowetgeving verplicht om een veilige werkomgeving te creëren en zijn intern transportmaterieel periodiek door een deskundige te keuren. Wij helpen u graag bij het behalen van de keuringscertificaten, die u ook kunt toevoegen aan uw RI&E (risico-inventarisatie & -evaluatie).

Voordelen van een BMWT keurmerk

✓ Veilige heftrucks, accu’s en magazijn stellingen
✓ Voldoet aan wettelijke verplichtingen gesteld door de Arbowet en kan worden opgenomen in de verplichte RI&E
✓ Hoge mate van betrouwbaarheid en kwaliteit dankzij deskundige keurmeesters
✓ Willekeurige steekproeven door BMWT voor meer onafhankelijkheid
✓ Heftruck keuring kan tijdens een onderhoudsbeurt plaatsvinden voor minimale stilstand

Keuring door deskundige

Werkgevers zijn volgens de Arbowetgeving verplicht om intern transportmaterieel door een deskundige te laten keuren. Onze keurmeesters voeren keuringen uit, die voldoen aan de gestelde richtlijnen van de BMWT en Europese wetgeving. Onze keurmeesters keuren de acculaders volgens de verplichte NEN 3140. Zijn uw heftruck, accu of magazijn stellingen door de keuring? Dan plakken wij een keuringssticker op en ontvangt u het keuringsrapport.


Heftruck keuren / heftruck service Heftruck keuring

Met een heftruck keuring vergroot u de veiligheid in uw bedrijf. Laat uw heftruck keuren door onze gecertificeerde monteur en voldoe aan wettelijke richtlijnen.

Lees meer


Magazijnstellingen keuren Stellingen keuren

De BMWT stelling keuring behelst een visuele inspectie van de stellingen en een beoordeling van de configuratie. De bevindingen worden door de keurmeester aangetekend op het keuringsformulier en er wordt tevens een nader gedetailleerde rapportage van de eventueel geconstateerde gebreken opgemaakt.

Lees meer


BMWT heftruck training

Veiligheid is een belangrijk thema binnen veel bedrijven. Medewerkers die intern transportmaterieel op een betrouwbare manier bedienen, vergroten de veiligheid op de werkvloer. Zorg er daarom voor dat uw medewerkers een gedegen training krijgen. Tijdens de training leren zij over de gevaren, de verkeersregels en andere vaardigheden die van toepassing zijn op het werken met een heftruck. 

Door het volgen van een heftruck training bij een BMWT-Train gecertificeerd bedrijf kunt u vertrouwen op de juiste opleiding. Onze heftruck opleidingen worden gegeven door ervaren trainers, die praktijk en theorie combineren. Wij geven heftruck trainingen op onze vestiging in Alphen aan den Rijn en komen op aanvraag ook bij u langs. Het grote voordeel van het volgen van een heftruck training op uw locaties, is dat medewerkers in hun vertrouwde omgeving leren hoe zij veilig werken. Na afloop van de cursus ontvangt elke geslaagde cursist een officieel certificaat. 


Heftruck opleidingen Jungheinrich Heftruck opleidingen

Heftruck opleidingen van veiligheidscertificaat en CCV tot BHV en EVC. Schrijf uzelf of uw medewerkers snel in voor één van onze open trainingen!

Lees meer


Heeft u nog vragen?