0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Quaker Oats Jungheinrich

Quaker Oats

Nieuwe heftrucks en meer veiligheid met zoneCONTROL

Quaker Oats in Rotterdam is onderdeel van PepsiCo, bekend van de frisdranken, maar ook van de Duyvis noten. Quaker produceert in de Maasstad onbijtproducten, waarvan Cruesli een zeer bekende is. Daarnaast kent het productaanbod van Quaker Oats havermout, Granola en tussendoortjes zoals havermoutrepen.

Aanrijdingen verminderen

Om de veiligheid rondom het intern transport te verhogen vroeg Quaker Oats naar systemen om de kans op aanrijdingen binnen het pand sterk te verminderen. Deze vraag viel samen met de levering van nieuwe heftrucks omdat het lease contract afliep. De chauffeurs gaven hierbij aan graag bij Jungheinrich te blijven vanwege de plezierige bediening. Een algehele verlaging van de rijsnelheid was geen wenselijke optie om de productiviteit op het expeditie plein niet nadelig te beïnvloeden.

zoneCONTROL, een slim assistentiesysteem

Jungheinrich leverde vijf nieuwe elektrische heftrucks met lithium-ion accu’s voor een betere inzetbaarheid en minder onderhoud. De trucks zijn voorzien van Bluespot veiligheidslampen. Daarnaast installeerde Jungheinrich het zoneCONTROL assistentiesysteem dat waakt over de veiligheid bij zebrapaden en onoverzichtelijke passages. Het systeem zoneCONTROL bestaat uit ankers op strategische locaties in het pand, een display op de truck en tags voor de voetgangers. Het systeem is ook achteraf op elk merk heftruck te monteren.

Snelheidsvermindering heftrucks en persoonlijke tags

Met het zelfstandig werkende zoneCONTROL worden zowel de chauffeurs als voetgangers beter geattendeerd op de aanwezigheid van elkaar. Op onoverzichtelijke locaties zorgt het systeem dat de snelheid van de heftrucks automatisch afneemt als er wandelende bezoekers in de buurt zijn. De chauffeur krijgt dan een duidelijke melding op zijn display. Bij zebrapaden projecteert een speciale lamp de afbeelding van een heftruck op de vloer. De knipperende rand zorgt hierbij voor extra attentiewaarde. Voetgangers bij Quaker Oats dragen een zoneCONTROL tag die gaat knipperen, piepen en trillen als er een heftruck in de buurt komt.

Dankzij zoneCONTROL is de veiligheid rondom de heftrucks bij Quaker Oats sterk toegenomen. De automatische werking van het systeem ondersteunt de chauffeurs en voetgangers in hun alertheid en zorgt voor hun eigen veiligheid en die van anderen.

Download het uitgebreide klantverhaal

Ook interessant

Heeft u nog vragen?