0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich referenties chemie

Chemie

Maximale snelheid met maximale veiligheid - dat zijn belangrijke eisen voor intralogistieke processen in de chemische en farmaceutische industrie. Wij bieden u hiervoor optimale oplossingen. Van opslag van gevaarlijke stoffen met explosiebeveiliging tot automatiseringsoplossingen die individueel zijn afgestemd op uw specifieke eisen. Lees er meer over in onze Nederlandse en internationale klantreferenties.

Door de snelle levering van trucks en stellingen was het nieuwe magazijn van PerkinElmer binnen twee weken volledig operationeel.

Lees hier meer

Petrochemisch bedrijf Sabic uit Sittard is voorzien van een compleet nieuwe vloot heftrucks en vlootbeheersoftware Jungheinrich Fleet Management. Zo werken ze efficiënter, veiliger en ergonomischer.

Lees hier meer
Geautomatiseerd smalle gangen magazijn

Het smalle gangen magazijn van Solupharm wordt voortaan bediend door twee automatische smalle gangen trucks. Als grootste voordeel van het nieuwe opslagsysteem is de grote mate van efficiëntie, waardoor medewerkers meer tijd krijgen voor andere taken. 

Lees hier meer
Magazijnkranen

Jungheinrich realiseerde een automatisch hoogbouwmagazijn met magazijnkranen, een conveyor systeem en WMS voor Sauer om de groeiende productie te faciliteren.

Lees hier meer
Semi-automatische orderpicking

Om de productiviteit in het magazijn te vergroten, besloot Ewald om over te gaan op een semi-automatische smalle gangen trucks en magazijnstellingen van Jungheinrich. Zo wisten ze de opslagcapaciteit te verhogen van 2500 naar 11000 palletplaatsen en konden de rijroutes geoptimaliseerd worden.

Lees hier meer
Grootste automatische magazijn van Zwitserland

Om verdere groei te faciliteren besloot EMS chemie om het grootste geautomatiseerde magazijn van Zwisterland te bouwen. Dit magazijn  telt 12.800 palletplaatsen en is voorzien van magazijnkranen en conveyor systemen.

Lees hier meer
Digitalisering

Het nieuwe, efficiënte logistiek centrum heeft de logistieke keten van Henkel beduidend duurzamer gemaakt. Het Jungheinrich WMS beheert zowel de handmatige als de automatische processen in het magazijn van de multinational.

Lees hier meer
magazijn automatisering

Om meer opslagcapaciteit te creëren en om een verhoging van de productievolumes mogelijk te maken liet TAB Batteries een nieuw magazijn bouwen. Jungheinrich leverde de magazijnstellingen, automatische magazijnkranen, traverse wagens, conveyors en alle software- en IT-systemen voor het magazijn.

Lees hier meer
Geautomatiseerd hoogbouwmagazijn

Kunststoffen fabrikant Coko heeft in een half jaar tijd een compleet nieuw automatisch magazijn in gebruik genomen. Jungheinrich leverde niet alleen de gerobotiseerde ETXa hoogbouwtrucks, maar zorgde tevens voor de bijbehorende conveyortechniek, de stellingen en de totale systeemintegratie. 

Lees hier meer

Veiligheid is alles

Intralogistiek voor de chemische en farmaceutische industrie is een uitdaging. De strenge wettelijke voorschriften en de hoogste prioriteit voor veiligheid en hygiëne bij de behandeling van gevoelige en gevaarlijke producten stellen vaste kaders waarvan niet wordt afgeweken.

Klanten in de chemische logistiek verwachten een steeds snellere levering van hun producten. Jungheinrich is volledig uitgerust om deze uitdagingen aan te gaan. Wij bieden u totaaloplossingen die uw goederenstroom optimaliseren, efficiënt maken en tegelijkertijd voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen.

Bescherming van mens en milieu

Wij leveren speciaal afgestemde producten en systemen voor de chemische en farmaceutische industrie die een veilige werking in de omgeving van ontvlambare gassen, dampen, poeders en stof mogelijk maken. De mensen in het magazijn en het milieu zijn beschermd. Ons beveiligingssysteem voldoet aan de eisen van de Europese ATEX-richtlijn 2014/24/EU.

Magazijn automatisering

Semi-automatisering en volautomatische intralogistieke oplossingen met automatisch geleide voertuigen (AGV's), die intelligent en nauwkeurig worden aangestuurd door het Jungheinrich WMS warehouse management systeem, zorgen voor meer veiligheid in uw magazijn. De kans op menselijke fouten wordt tot een minimum beperkt. Bovendien verhoogt de 24-uurs werking uw kostenefficiëntie. U heeft toegang tot een toekomstgerichte omni-channel oplossing. In combinatie met onze efficiënte magazijnsystemen betekent dit voor u geoptimaliseerde, hoge pickingprestaties waarmee u een steeds grotere verscheidenheid aan producten logistiek kunt verwerken. Indien gewenst wijst het WMS gevaarlijke materialen of bijzonder hygiënische producten toe aan speciale zones in het magazijn, waardoor automatisch wordt voldaan aan de wettelijke voorschriften inzake de behandeling en opslag van deze producten.

Wilt u advies over uw logistieke operatie? Neem contact met ons op!

Heeft u nog vragen?