0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Veiligheid magazijn

Veiligheid in het magazijn

Veiligheid in en rond het magazijn is en blijft een belangrijk issue. Magazijnveiligheid betreft verschillende onderwerpen zoals het correcte in- en uitslaan van goederen, de bediening van magazijntrucks en heftrucks, verkeersveiligheid, opslagregelgevingen en Arbowetgeving. Het is dus uiterst belangrijk dat er strikte en correcte maatregelen genomen worden om de (magazijn) medewerkers te beschermen en de gezondheid en veiligheid op het werk te waarborgen.

Overzicht artikelen: magazijn veiligheid

Heftruckfabrikanten zijn verplicht om een lastdiagram op elke heftruck te monteren. Dit plaatje, dat je vindt op de zijkant van de mast, vertelt het hefvermogen van de truck en het maximale gewicht dat de heftruck bij verschillende hefhoogten kan heffen. Benieuwd naar de voordelen?

Lees hier meer

De huidige situatie met betrekking tot het coronavirus vraagt om extra maatregelen. Uw trucks schoon houden en op een correcte manier uitschakelen bij langdurige stilstand is belangrijk.

Lees hier meer

Bij de inrichting en bouw van een acculaadstation is het zorgen voor een veilige werkomgeving erg belangrijk. Er zijn wettelijke regels waar een acculaadstation aan moet voldoen om risico’s, zoals oververhitting, knalgas, kortsluiting en explosies, te voorkomen.

Lees hier meer

Het is belangrijk om elke dag de staat van intern transportmiddelen te controleren. Dit verhoogt de veiligheid op de werkvloer en eventuele schade of slijtage wordt eerder opgemerkt. Ook het nalopen van de vorken op slijtage hoort bij de dagelijkse controle.

Lees hier meer

Heftrucks zijn zware machines en het is belangrijk om op een veilige manier te werken, zodat ongelukken en schades tot een minimum beperkt blijven. Deze tips verhgen de veiligheid van uzelf en uw collega’s in het magazijn.

Lees hier meer

Wat kenmerkt organisaties die bovengemiddeld goed scoren op het gebied van bedrijfsveiligheid? Wij zetten de 10 meest gebruikte praktische tips uit de veiligste magazijnen van Nederland voor u op een rij.

Lees hier meer

Een veilige werkomgeving is in het belang van uw hele organisatie. Maar het kan lastig zijn om de werkomgeving veiliger te maken. Waar te beginnen? Bij Jungheinrich werken veiligheidskundigen die u optimaal adviseren d.m.v. een 5 stappenplan.

Lees hier meer

De elektrische palletwagen is een veelgebruikt intern transportmiddel. Het is belangrijk om de palletwagen op een verstandige manier te gebruiken, zodat schades en ongelukken tot een minimum beperkt blijven. Volg onze tips op en creëer zo een veilige werkomgeving voor uzelf en uw collega’s. 

Lees hier meer

Bij brand van een heftruck accu is het belangrijk om deskundig te handelen. Wij hebben de verschillen per heftruck accu op een rij gezet.

Lees hier meer

Voor de omgang met gevaarlijke stoffen gelden verschillende voorschriften, regels en normen. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van wet- en regelgeving en te weten hoe u (de risico’s van) gevaarlijke stoffen kunt herkennen.

Lees hier meer

Heeft u nog vragen?