0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich kennisbank schoon en veilige transportvloot

Intern transportvloot schoon en veilig houden

De huidige situatie met betrekking tot het coronavirus vraagt om extra maatregelen. Het vaker schoon houden van de heftruck is belangrijk. Vooral wanneer verschillende personen gebruikmaken van intern transportmiddelen. Wanneer uw heftruck voor langere tijd stil komt te staan, loont het om uw heftruck accu op een correcte manier uit te schakelen om optimale capaciteit te behouden. Een aantal tips om uw intern transportvloot schoon en veilig te houden.

Schoon houden van intern transportvloot

Wanneer u met meerdere personen gebruikmaakt van intern transportmiddelen adviseren wij u om afspraken te maken over het schoon houden van de vloot. Naast het regelmatig wassen van uw handen is het ook belangrijk om te zorgen voor een schone werkplek voor uzelf en voor uw collega’s. Denk hierbij aan het schoonmaken van bijvoorbeeld het stuur, de dissel, het bedieningspaneel, de hendels, de op – en afstap, de sleutel of tag en indien aanwezig het display.

Stappenplan: correct uitschakelen heftruck accu bij langdurige stilstand

Loodzuur accu’s en gel accu’s

Bij een langdurige stilstand van de heftruckvloot met loodzuur accu of gel-accu is belangrijk om de heftrucks op een correcte manier uit te schakelen. Daarvoor volgt u onderstaande stappen:

  • Laad de accu op tot 100%;
  • Koppel de stekker van de heftruck of magazijntruck los;
  • Voltooi een volledige lading per maand.

Is het niet mogelijk om deze stappen te volgen? Bij Jungheinrich laders, te herkennen aan de SLT- of SLH productnaam, laat u de accu aangesloten op de lader. De lader voert een automatische onderhoudslading uit.

Heeft u een lader van een ander merk? Raadpleeg dan de gebruiksaanwijzing en voer een automatische onderhoudslading uit.

Lithium-ion accu’s

Bij een langdurige stilstand van uw lithium-ion heftruck of magazijntruck volgt u deze stappen:

  • Laat de accu aangesloten op de lader. De lader voert een automatische onderhoudslading uit.

Is dat niet mogelijk? Volg dan dit stappenplan:

  • Laad de accu op tot 100%;
  • Koppel de lithium-ion accu van de heftruck of magazijntruck los. Dit is voor veel heftrucks met een geïntegreerde lithium-ion accu, zoals de Jungheinrich ETV216i, niet mogelijk. Schakel dan de truck uit via het contact en druk de hoofdstroomknop in;
  • Laad de accu vervolgens elke 4 weken op tot 100%.

Uitzondering: de 24V, 40Ah accu's voor de Jungheinrich EJE112i en 114i palletwagens en de Jungheinrich EMD 115i meeloop stapelaars moeten elke twee weken voor 100% worden opgeladen.

Controleer uw intern transportmiddelen

Iedere gecertificeerde heftruckchauffeur weet dat het belangrijk is om voorafgaand het rijden een intern transportmiddel te controleren. Blijf dit ook in deze tijd doen. Vooral na langdurige stilstand van uw truck adviseren wij om hier zorgvuldig mee om te gaan. Controleer de truck voor gebruik op schades, op lekkages, de accustatus en test de remmen en claxon. Vergeet daarnaast niet om de keurdatum van de truck te controleren. Bij langere stilstand kan het voorkomen dat een keuring van een truck erbij inschiet. Veiligheid in en rond het magazijn is én blijft van groot belang. Onze gratis veiligheidsposter geeft een duidelijk overzicht van waar u vooraf, tijdens en na het rijden op kan letten. De poster is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Pools. 

Download of vraag hier onze gratis veiligheidsposter aan.

Neem bij vragen of afwijkende situaties contact op met uw Jungheinrich adviseur of via onderstaand contactformulier.

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

ook interessant

Heeft u nog vragen?