0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Referentie Jungheinrich Hereijgers

Hereijgers Transport

30 elektrische palletwagens met lithium-ion accu 

Hereijgers Transport is gespecialiseerd in fijnmazige distributie. Dagelijks worden gemiddeld circa 1.200 zendingen bezorgd en afgehaald in de gehele Benelux. Voor klanten uit alle sectoren, van elektronica tot chemie en levensmiddelen. In 2014 is het bedrijf, onderdeel van de BAS Group, verhuisd naar een nieuwe locatie met een warehouseoppervlak van 20.000 m2 in Etten-Leur.

Palletwagens met minder onderhoud en laadbeurten

In het nieuwe magazijn zijn de processen strikter gescheiden en hebben vrachtwagenchauffeurs geen toegang meer tot het magazijn. Het laden en lossen van de wagens wordt nu gedaan door het magazijnpersoneel. Het eigenaarschap en zorg over de elektrische palletwagens zoals dit in het oude magazijn was geregeld, verdween hierdoor. Schades namen toe, het onderhoud liep niet meer volgens planning en de levensduur van de accu’s was aanmerkelijk korter. Hereijgers Transport wilde het eigenaarschap terug, meer grip op de laadcycli en het aantal laadcycli reduceren.

Wendbare palletwagens dankzij lithium-ion accu

Jungheinrich leverde dertig elektrische palletwagens van het type EJE 114i. De palletwagens hebben een geïntegreerde, onderhoudsvrije lithium-ion accu en worden geleased voor een periode van acht jaar, inclusief full service. De palletwagens zijn robuust en kennen een fijngevoelige, proportionele bediening. Een betrouwbare en veilige inzet is zo gewaarborgd. Dankzij de lithium-ion accu’s zijn de palletwagens bovendien compacter en wendbaarder.

Op verzoek van de chauffeurs van Hereijgers Transport zijn de lithium-ion palletwagens voorzien van een multiplex plaat, die de truck en de accu beschermt bij het handlen van grote en zware stalen containers. Op de vorken zijn antislip strips geplakt. En op iedere palletwagen is een persoonlijke sticker geplakt, waarop het kenteken van de vrachtwagen en de naam van de chauffeur staat.

Direct bij het laaddock laden

Dankzij de geïntegreerde lader gebeurt het laden aan een regulier 230-Volt stopcontact direct bij het laaddock. De palletwagen blijft daarmee altijd bij de vrachtwagen. Gecombineerd met de persoonlijke sticker en de trucktoegang via de persoonlijke bedrijfspas is het eigenaarschap helemaal geborgd. Dankzij de achtjarige leaseovereenkomst zijn de palletwagens langer inzetbaar en is de ROI vergelijkbaar met die van palletwagens met een loodzuur accu.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?