0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
ETV216i ifoy

Informatieplicht energiebesparingsplicht

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen om energie te besparen door energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder te treffen. Dit is de energiebesparingsplicht. De plicht geldt voor bedrijven en instellingen die meer dan 50.000 kWh elektriciteit, 25.000 m3 aardgas of een equivalent daarvan per jaar verbruiken. Naast de bestaande energiebesparingsplicht komt er een informatieplicht. 

Met de informatieplicht willen de overheid en het bedrijfsleven de energiebesparing in 19 bedrijfstakken, zoals de agrarische sector en de metalelektro, versnellen en de transitie naar een CO₂-vrij Nederland een impuls geven. Als uitgangspunt geldt de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML) voor uw bedrijfstak. Bedrijven en instellingen dienen uiterlijk 1 juli 2019 te rapporteren welke energiebesparende maatregelen ze hebben genomen. Na de eerste rapportage in 2019 moet u om de vier jaar uw bevoegd gezag informeren over de genomen maatregelen.

Het verbruik verminderen of voorkomen

Bij energiebesparing gaat het om het voorkomen of verminderen van energieverbruik. Voor de energiebesparingsplicht gaat het bijvoorbeeld om het toepassen van energiebesparende technieken, zoals isoleren of het toepassen van ledverlichting. Het gaat om maatregelen die het verbruik van kWh elektriciteit en/of m3 aardgas (en equivalenten) verminderen. Het toepassen van hernieuwbare energie, zoals zonne- of windenergie, geldt niet als energiebesparende maatregel.

Energiebesparende elektrische heftrucks

Heftrucks van Jungheinrich gaan efficiënt om met energie en door de energieterugwinning op het remmen en de modernste aandrijftechniek zijn onze elektrische heftrucks lang inzetbaar. Onze 2 Ploegen Garantie op elektrische heftrucks onderstreept dat. Jungheinrich lithium-ion accu’s maken tussentijds bijladen mogelijk en zijn ten opzichte van loodzuur accu’s sneller opgeladen. Al na 80 minuten tussenladen, laadt u een 24V accu volledig op en een 80V accu is na slechts 105 minuten volledig opgeladen. Dankzij een verbeterde efficiëntie verbruiken ze ook nog eens 20% minder energie.

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Ook interessant

Heeft u nog vragen?