0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Texelse bierbrouwerij | Referentie | Jungheinrich

Texelse Bierbrouwerij

Ergonomische en veilige heftrucks

In 1999 begon de Texelse Bierbrouwerij met het brouwen van Texels Skuumkoppe; een karaktervol donker tarwebier. Sindsdien groeide de brouwerij in Oudeschild uit tot een volwaardige, professionele brouwer die inmiddels de landelijke markt bedekt met 13 verschillende speciaal bieren. Als gevolg van de aanhoudende groei, was de Texelse Bierbrouwerij genoodzaakt de expeditie te verhuizen naar een externe locatie. Tegelijkertijd moest er worden geïnvesteerd in nieuw en aanvullende intern transport.

Wendbare heftrucks

Vanwege de beperkte ruimtes in de brouwerij en de blokstapeling in de expeditie hal waren compacte en wendbare trucks gewenst. Waar voorheen de brouwers ‘even snel tussendoor’ de pallets transporteerden, werken nu fulltime heftruckchauffeurs. Zij zitten meerdere uren achter elkaar op de trucks, dus ook ergonomie en comfort waren belangrijk voor de Texelse Bierbrouwerij. Evenals het zicht. Enerzijds rondom de truck; in de beperkte ruimtes. Anderzijds omhoog, omdat de pallets van de verpakkingslijn buiten naar de eerste verdieping worden geheven voor de nagisting op fles.

Texelse bierbrouwerij | Referentie | Jungheinrich

Heftrucks met BlueSpots

Jungheinrich leverde drie elektrische heftrucks, type EFG 318k. Twee worden ingezet voor de expeditie, de derde in de brouwerij. Die truck is door Jungheinrich aangepast aan de wensen van de klant, zoals het naar voren geplaatste lastrek. Alle heftrucks zijn uitgevoerd met een volledige cabine en voorzien van BlueSpots. Daarnaast heeft Texelse Bierbrouwerij nog drie elektrische palletwagens van Jungheinrich, type EJE, in gebruik.

De heftrucks die op de expeditie afdeling worden ingezet, zijn in eigendom van de brouwerij. De truck op de brouwerij wordt geleased. Voor alle trucks is een servicecontract afgesloten.

Veilige heftrucks met veel beenruimte

De werkplek op de EFG 318k is ergonomisch en comfortabel. Er is volop beenruimte en de hoogte en neighoek van de stuurkolom zijn instelbaar. Het kleinere stuurwiel heeft een lichte bediening en maakt het werken met de truck plezierig.

Alle belangrijke bedieningselementen zijn geïntegreerd in de armleuning. Het bedieningsconcept van de EFG318k kan bovendien worden aangepast aan de wensen van de chauffeur. De universele multiPILOT bediening op de heftrucks maakt een eventueel toekomstige overstap op reachtrucks extra eenvoudig.

Dankzij het naar voren geplaatste lastrek kunnen de pallets die van de verpakkingslijn komen in één keer op de eerste verdieping worden geplaatst. Het zicht naar die eerste verdieping is optimaal dankzij het panorama dak, dat is voorzien van een ruitenwisser. Ook de slanke mast en het zicht-geoptimaliseerde vorkenbord dragen bij aan een optimaal zicht. De BlueSpot veiligheidslampen op de trucks verhogen de veiligheid verder.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?