0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
HEMA Jungheinrich

HEMA

Nieuw magazijn in recordtempo ingericht

HEMA opende haar eerste warenhuis in 1926. Het aantal winkels groeide snel en groeit nog steeds. Tegenwoordig telt de keten meer dan 740 winkels in onder meer Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg, met ruim 17.000 medewerkers die wekelijks vele miljoenen bezoekers bedienen. Alle producten worden in eigen huis ontwikkeld met een uniek Nederlands design dat varieert van food tot non-food artikelen. 

Het warenhuis is de klok rond compleet met een alledaags assortiment met producten die praktischer, mooier en beter zijn én langer meegaan. Naast fysieke filialen biedt HEMA ook 24/7 online shopping aan in vrijwel alle landen waar het bedrijf actief is. Voor de logistieke operatie in Nederland en België beschikt HEMA over twee hoofd distributiecentra op industrieterrein Lage Weide in Utrecht; één voor de bevoorrading van winkelfilialen en één voor de leveringen aan HEMA’s e-commerce klanten.

Minder transport tussen distributiecentrum en magazijn

De voorraden voor beide hoofd distributiecentra werden voorheen ontvangen en opgeslagen in vijf externe magazijnen, verspreid over het land. Er was veel transport tussen de magazijnen en de dc’s, met extra handling en kosten als gevolg. Door de voorraden te verzamelen in een extra, nieuw magazijn – op slechts een steenworp afstand van beide hoofd dc’s – zijn onnodige kosten geëlimineerd en distributiestromen verduurzaamd.

Magazijninrichting met conventionele palletstellingen 

Voor de inrichting van het nieuwe magazijn zocht HEMA een partner die het project zo snel mogelijk ‘up-and-running’ kon krijgen. De keus viel op Jungheinrich, mede omdat zij in het recente verleden een soortgelijk project voor HEMA hebben gerealiseerd. De lijnen waren kort en er kon snel worden geschakeld.

In recordtempo realiseerde Jungheinrich de complete inrichting van het 20.000 vierkante meter tellende magazijn. De nieuwbouw telt 36 gangpaden van ruim drie meter breed en is ingericht met conventionele palletstellingen tot een hoogte van 10,40 meter (bovenste ligger). Ook de aanrijdbeveiliging, de stellingen voor het laadstation en de kantelrekken – voor het veilig plaatsen van pallets op de entresolvloer – zijn door Jungheinrich geleverd en geplaatst. Een derde van de stellingen is bovendien voorzien van in-rack-sprinklers, zodat ook pallets met goederen in plastic bakken veilig kunnen worden opgeslagen.

In amper zes weken was de complete inrichting een feit. Inmiddels is het magazijn volledig operationeel en is meer dan 60 procent van de bijna 40.000 palletplaatsen bezet. Het magazijnplan is bovendien zó ontworpen dat eenvoudig eventuele toekomstige configuratieaanpassingen kunnen worden gerealiseerd. In dat opzicht is Jungheinrich voor HEMA écht een partner voor de toekomst

Download het uitgebreide klantverhaal

Ook interessant

Heeft u nog vragen?