0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
PerkinElmer banner

PerkinElmer

Lease heftrucks en magazijnstellingen

De Amerikaanse multinational PerkinElmer is gespecialiseerd in de productie van meetapparatuur voor onderzoek op het gebied van onder andere diagnostische gezondheidszorg, farmacie, voedselveiligheid, biotechnologie en industriële toepassingen. In Nederland produceert het bedrijf onder andere ook COVID-19-DNA/RNA extractiekits als onderdeel van de complete PerkinElmer RT-PCR testkit.

Snel magazijn inrichten

De productie van COVID-19-testkits bleek een schot in de roos voor PerkinElmer. Kort na de productiestart, was de bestaande locatie in Groningen al te klein. Als gevolg van het succes werd een nieuwe locatie gezocht en gehuurd. Haast was echter geboden. In amper twee weken tijd moest het nieuwe onderkomen ingericht en operationeel zijn.

Lease heftrucks met onderhoud

Voor de eerste overbrugging werkte PerkinElmer met huurtrucks die binnen twee dagen werden geleverd. Inmiddels zijn die vervangen door nieuwe trucks: drie reachtrucks, type ETV 214, een heftruck en drie instaande palletwagens, type ERE 225. Alle trucks worden door PerkinElmer geleaset, inclusief onderhoud.

Stellingen en aanrijdbeveiliging

Jungheinrich leverde de stellingen voor de opslag van in totaal 2.200 pallets. Daarnaast werd er aanrijdbeveiliging geleverd en zijn meerdere laadstations ingericht.

Miljoen PCR-testen per week

In amper twee weken tijd was het nieuwe pand operationeel. De operatie draait op rolletjes. Wekelijks worden vanuit Winschoten meer dan een miljoen testen over de hele wereld verspreid.

Ook interessant:

Heeft u nog vragen?