0172 44 67 89 Service-Hotline Gratis nummer
Contact
Nieuwsbrief
Heemskerk referentie

Heemskerk fresh & easy

Inzetduur verlengen met lithium-ion

Heemskerk fresh & easy is een vooruitstrevend bedrijf dat groente en fruit bewerkt. Wekelijks worden vanuit de vestiging in Rijnsburg zo’n 3 miljoen verse producten geleverd aan bekende supermarktketens en fastfood restaurants in binnen- en buitenland. De formule is zo succesvol, dat de onderneming al jaren dubbele groeicijfers noteert.

Onze uitdaging

Afgezien van de dagelijkse, vier uur durende grote schoonmaak wordt er continu gewerkt in het productiebedrijf. Die intensieve, groeiende operatie vraagt veel van het intern transportmaterieel en van de discipline bij het laden van de accu’s. Om voldoende batterijcapaciteit te behouden binnen de hectische processen, werden de accu’s niet altijd optimaal behandeld.

Om de levensduur van de loodzuur accu’s van de vorige leasevloot niet negatief te beïnvloeden, hanteerde Heemskerk de regel dat de accu’s steeds tot ongeveer 20 procent moesten worden ontladen voordat ze aan de lader gingen. Mede door de toenemende werkdruk bleek dat in de praktijk echter niet altijd haalbaar. Om de productie draaiende te houden, werden trucks soms tóch tussentijds geladen. Dat heeft er wel eens toe geleid, dat nieuwe accu’s moesten aanschaffen nog voordat het leasecontract was afgelopen.

De oplossing

Toen het leasecontract van de vloot afliep, heeft Heemskerk goed gekeken naar de mogelijkheden om meer flexibiliteit te realiseren in het laadproces. De overstap naar lithium-ion trucks biedt die flexibiliteit. De technologie is echter nog zó nieuw, dat ruime praktijkervaring ontbreekt. Heemskerk vond het risico te groot om nu al volledig over te stappen op lithium-ion. Het bedrijf besloot daarom ongeveer de helft van de nieuwe 'kleinere' trucks uit te laten rusten met Li-ion accu's en eerst meer ervaring op te doen met de technologie. Voor de overige trucks leverde Jungheinrich wisselaccu's.

Heemskerk Orderpicktruck referentie

Het resultaat

De onderhoudsvrije accu’s kunnen probleemloos tussentijds worden geladen, bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze of de lunch. De dagelijkse inzetduur per truck is aanzienlijk toegenomen. Stand-by trucks zijn niet nodig, zodat Heemskerk ondanks de groei zelfs met een kleinere vloot uitkomt. In totaal worden er nu ruim 50 trucks geleased; tien minder dan voorheen. Bovendien komen er bij het laden van de lithium-ion accu’s geen gassen vrij en is er geen kans op lekkage van accuzuur. Vanuit zowel veiligheids- als hygiëne-oogpunt is ook dat een groot voordeel in een levensmiddelenomgeving bij Heemskerk. De relatief koude omgevingstemperaturen – het temperatuurbereik in de productieruimten bij Heemskerk varieert van 2 tot 7°C – hebben geen negatief effect op de Li-ion accu's.

Vraag direct een adviesgesprek aan!

Ook interessant

Heeft u nog vragen?