0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Heemskerk referentie

Heemskerk fresh & easy

Lithium-ion heftrucks in de voedselomgeving

Heemskerk fresh & easy is een vooruitstrevend bedrijf dat groente en fruit bewerkt. Wekelijks worden vanuit de vestiging in Rijnsburg zo’n 3 miljoen verse producten geleverd aan bekende supermarktketens en fastfood restaurants in binnen- en buitenland. De formule is zo succesvol, dat de onderneming al jaren dubbele groeicijfers noteert.

Onderhoud aan accu's was niet altijd goed

Afgezien van de dagelijkse, vier uur durende grote schoonmaak wordt er continu gewerkt in het productiebedrijf. Die intensieve, groeiende operatie vraagt veel van de heftrucks. Om de levensduur van de loodzuur accu’s van de vorige leasevloot niet negatief te beïnvloeden, hanteerde Heemskerk de regel dat de accu’s steeds tot ongeveer 20 procent moesten worden ontladen voordat ze aan de lader gingen. Mede door de toenemende werkdruk bleek dat in de praktijk niet altijd haalbaar. Om de productie draaiende te houden, werden trucks soms tóch tussentijds geladen. Dat heeft er wel eens toe geleid, dat nieuwe accu’s moesten aanschaffen nog voordat het leasecontract was afgelopen.

Onderhoudsvrije lithium-ion accu's zijn de oplossing

Toen het leasecontract van de vloot afliep, heeft Heemskerk goed gekeken naar de mogelijkheden om meer flexibiliteit te realiseren in het laadproces. De overstap naar lithium-ion trucks biedt die flexibiliteit. De technologie is echter nog zó nieuw, dat ruime praktijkervaring ontbreekt. Heemskerk vond het risico te groot om nu al volledig over te stappen op lithium-ion. Het bedrijf besloot daarom ongeveer de helft van de nieuwe 'kleinere' trucks uit te laten rusten met lithium-ion accu's en eerst meer ervaring op te doen met de technologie. Voor de overige trucks leverde Jungheinrich wisselaccu's.

Heemskerk Orderpicktruck referentie

Minder heftrucks nodig voor hetzelfde werk

De onderhoudsvrije accu’s kunnen tussentijds worden geladen, bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze of de lunch. De dagelijkse inzetduur per truck is aanzienlijk toegenomen. Stand-by trucks zijn niet nodig.  In totaal worden er nu ruim 50 trucks geleased; tien minder dan voorheen. Bovendien komen er bij het laden van de lithium-ion accu’s geen gassen vrij en is er geen kans op lekkage van accuzuur. Vanwege de veiligheid en de hygiëne is ook dat een groot voordeel in de voedselomgeving bij Heemskerk. De relatief koude omgevingstemperaturen van 2 tot 7°C hebben geen negatief effect op de lithium-ion accu's.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?