Call4Service
Contact
0172 44 67 89 Service-Hotline
Nieuwsbrief
Kennisbank Automatisering Opslag Semi automatisch magazijn
Korte uitleg met voordelen en voorbeelden

Wat is een semi-automatisch magazijn?

Er zijn meerdere gradaties van magazijnautomatisering. Met een semi-automatisch magazijn kunt u met een minimale investering toch tijdswinst behalen en kosten besparen.

Hoger rendement met WMS en magazijnnavigatie

Voor iedereen die met een minimale investering toch veel tijdwinst wil behalen en op de arbeidsmarkt kosten wil besparen, is een semi-automatisch magazijn een goede optie. Een voorbeeld van een proces in een semi-automatisch magazijn, is het koppelen van een smalle gangen truck. De trucks rijden dan automatisch van de ene naar de andere picklocatie. De navigatie in de truck kiest altijd de meest optimale route, waardoor besparingen kunnen oplopen tot 25%.

Naast smalle gangen trucks, kunt u ook orderpicktrucks en reachtrucks aan uw WMS koppelen. Voer de opslaglocatie in via uw WMS en de reachtruck zoekt automatisch de juiste hoogte op. Dit geldt ook voor uw orderpicktrucks. De orderpicktruck stopt dan automatisch op de volgende picklocatie. Zo hoeven uw medewerkers niet steeds op- en af te stappen waardoor u 25% of meer bespaart.

Zonepicking

Soms is het onhandig om alle fysieke handelingen binnen uw magazijn te automatiseren. Een voorbeeld hiervan is zonepicking. Dit houdt in dat uw magazijn opgedeeld is in verschillende zones met picklocaties. Iedere orderpicker krijgt dan een eigen zone en hoeft hierdoor minder ver te lopen. Het transport van de artikelen tussen de zones kunt u wel automatiseren. Zo kunt u bijvoorbeeld de dozen waarin de artikelen worden geplaats via een rollenbaan laten vervoeren van de ene zone naar de andere zone. Met als eindpunt het inpakstation waar de artikelen klaar worden gemaakt voor verzending.

Batchpicking

Semi-automatisering is ook de combinatie van batchpicking en sorteren. Hierbij voegt het WMS de orders samen tot één batch die verzameld worden door meerdere orderpickers. De orderpickers plaatsen de artikelen op een sorteersysteem en dat systeem zorgt ervoor dat de artikelen per klant uitgesorteerd worden. Dit houdt in dat het sorteerproces volledig gemechaniseerd is maar dat de artikelen nog wel handmatig verzameld worden.

Een semi-automatisch magazijn is een van de drie gradaties binnen automatisering als we kijken naar primaire magazijnprocessen zoals orderverzamelen. De twee andere gradaties zijn een manueel/conventioneel magazijn en een volledig automatisch magazijn. Bij deze drie verschillende type magazijnen is sprake van een IT-systeem dat de processen op de werkvloer aanstuurt.

Gratis whitepaper

Wilt u meer weten over de gradaties van magazijnautomatisering? Download dan de volledige whitepaper als PDF.

Wat is magazijn automatisering?
Wat zijn de gradaties van magazijn automatisering?

Wat is magazijnautomatisering nu precies en waarom zijn velen hier zo druk mee bezig? Download de gratis whitepaper.

Download de whitepaper

Wilt u meer weten over automatiseringsoplossingen op maat?

Stage Automatisierungsprozess 4

Ook interessant

Heeft u nog vragen?