0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Wet en regelgeving Jungheinrich

Wet- en regelgeving

In Nederland vinden gemiddeld per jaar 126 ernstige ongevallen met heftrucks plaats, waarbij gemiddeld per jaar 4 doden vallen (Bron: Ongevalanalyse SZW). 80% van deze ongevallen waar heftrucks bij betrokken zijn, wordt veroorzaakt door verkeerd gebruik.  Om ongevallen te voorkomen en heftruckchauffeurs te beschermen, zijn er door de overheid en arbodiensten ‘wet & regelgevingen voor interne transportmiddelen’ opgesteld.

OVERZICHT ARTIKELEN: wet- en regelgeving

Met ingang van 1 januari 2021 geldt een wettelijke registratie- en kentekenplicht voor alle heftrucks die gebruik maken van de openbare weg en die 130 cm of breder zijn of een aanhanger trekken.  

Lees hier meer

Ondernemen is investeren. Maar het geld kan slechts één keer worden uitgegeven. Met diverse subsidieregelingen schiet de overheid ondernemers te hulp en worden duurzame investeringen en het aannemen en opleiden van werknemers gestimuleerd. 

Lees hier meer

Bedrijven en instellingen met een energiebesparingsplicht moeten hun energieverbruik verminderen. Ontdek hoe onze elektrische heftrucks bijdragen aan de verlaging van uw elektriciteitsverbruik leveren.  

Lees hier meer

Is het dragen van een veiligheidsgordel verplicht? Op deze vraag kunnen we kort antwoord geven: ja! Alle Jungheinrich heftrucks worden standaard van een verplichte gordel voorzien.

In dit item bespreken we drie opties die naast de gordelplicht extra veiligheid garanderen:

Lees hier meer

Hoe zit het eigenlijk precies met verzekeringseisen omtrent de heftruck? Wij leggen het u uit.

Lees hier meer

Is het toegestaan om met een diesel of LPG heftruck binnen te rijden? Het antwoord hierop is ja. Maar let op, zowel u als de truck moeten dan voldoen aan een aantal eisen. 

Lees hier meer

Vanaf 1 juli 2015 hebben bestuurders van heftrucks breder dan 130 centimeter die op de openbare weg rijden, een T-rijbewijs nodig.  

Lees hier meer

Heeft u een LPG heftruck of overweegt u om er een aan te schaffen? Dan heeft u te maken met gasflessen. Maar wat zijn precies de regels als het gaat om het transporten en opslaan van gasflessen? Wij zetten het voor u op een rij.

Lees hier meer

Goed zicht op het werk en de rijbaan is belangrijk voor de veiligheid. Wij zetten de voorschriften op een rij.

Lees hier meer

Afhankelijk van de gevaareigenschappen en/of de hoeveelheden die worden opgeslagen in een magazijn, bestaan er voorschriften voor onder andere de vloerkwaliteit, brandpreventie, ventilatie, productopvang, veiligheidssignaleringen en noodprocedures.

Lees hier meer

Heeft u nog vragen?