Call4Service
Contact
0172 44 67 89 Service-Hotline
Nieuwsbrief
Automatisering Whitepapers header
Wat is de ideale mix?

Whitepaper: Hoe hybride automatisering uw warehouse flexibel, efficiënt en toekomstbestendig maakt

De roep om automatisering van magazijnprocessen is groot. De markt biedt daarvoor een breed scala aan automatiseringsoplossingen. Welke oplossing verdient de voorkeur? Vrijwel altijd is dat niet één oplossing, maar een combinatie van verschillende oplossingen: hybride automatisering.

Onder de motorkap van een hybride auto bevinden zich twee motoren: een benzinemotor en een elektromotor. Beide werken feilloos samen zonder dat de bestuurder iets hoeft te doen. Daarmee zorgen ze in elke situatie voor optimale rijprestaties - zowel in de stad als op de snelweg. Het belangrijkste voordeel van deze hybride aandrijving: de enorme efficiëntie.

Met hybride automatisering is het niet anders. Zelden is één automatiseringsoplossing voor het hele magazijn het meest efficiënt. Dat geldt zeker voor magazijnen met een grote verscheidenheid in artikelen en een gevarieerd orderpatroon. Een automatisch systeem dat geschikt is voor de in- en uitslag van volle pallets, is minder efficiënt in het verzamelen van doosjes met kleine artikelen.

Hybride automatisering: combinatie van systemen

Hybride automatisering staat voor het combineren van verschillende automatische opslag- en orderverzamelsystemen, maar ook combinaties met manuele oplossingen zijn mogelijk. Welke combinatie de voorkeur verdient, verschilt van magazijn tot magazijn. Belangrijke factoren zijn het assortiment en het orderpatroon, maar ook de omloopsnelheid, het ruimtebeslag en natuurlijk de terugverdientijd. Belangrijk is dat alle systemen en oplossingen feilloos met elkaar samenwerken. Als het magazijn een order ontvangt voor artikelen die in verschillende opslagsystemen liggen, moeten die natuurlijk wel worden samengevoegd in één zending. Daarvoor is een overkoepelend softwaresysteem nodig - een warehouse management systeem (WMS) - dat alle processen integreert, aanstuurt en bewaakt.

Deze whitepaper geeft informatie over:

  • De 6 indicatoren voor hybride automatisering
  • De uitdaging bij hybride automatisering
  • Veel voorkomende toepassingen: 4 voorbeelden uit de praktijk
  • Handige tips voor een succesvol project

Download hier de whitepaper

Ook interessant

Heeft u nog vragen?