0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Quooker banner -1

Quooker

Nieuwe stellingen en lithium-ion reachtrucks

Quooker is een Nederlands familiebedrijf dat rap groeit. Steeds meer mensen wereldwijd omarmen de Quooker als onmisbare tool in de moderne keuken. En de afzetcijfers van het bedrijf groeien explosief. Op dit moment produceert Quooker jaarlijks ruim 110.000 Quookers in haar productiefaciliteit in Ridderkerk. Het bedrijf telt meer dan 2.000 dealers en heeft vestigingen in negen landen. De omzet verdubbelt elke drie jaar.

Magazijninrichting nieuw pand

Als gevolg van de enorme groei werd het magazijn in Ridderkerk te klein en was Quooker genoodzaakt om externe opslagruimte bij te huren. De logistieke situatie paste niet langer bij groei én bij de groeiambities van het familiebedrijf. In Rotterdam vond Quooker een nieuw onderkomen, dat samen met Jungheinrich geheel naar de huidige wensen en eisen is ingericht. Jungheinrich leverde de stellingen, goed voor in eerste fase 12.000 palletlocaties, en de huurtrucks om de eerste periode te overbruggen.

Lithium-ion reachtrucks met geïntegreerde lader

Als huisleverancier leverde Jungheinrich de nieuwe vloot magazijntrucks, waaronder drie ETV 216i reachtrucks. Alle nieuwe trucks zijn voorzien van lithium-ion accu’s. De reachtrucks zijn bovendien uitgerust met een geïntegreerde lader voor een makkelijker laadproces.

Meer productiviteit dankzij snelladen

Dankzij de lithium-ion accu’s van Jungheinrich kunnen de trucks zonder problemen op elk gewenst moment worden geladen, bijvoorbeeld tijdens de koffie- of lunchpauze. En zonder dat dit de levensduur van de accu verkort. De trucks zijn daardoor continu inzetbaar, waardoor de productiviteit stijgt.

Veiligheid in het magazijn

De inrichting, in nauwe samenwerking met Jungheinrich tot stand gekomen, maakt een efficiënt en overzichtelijke operatie mogelijk. Daarbij is extra aandacht besteed aan veiligheid. Op kritieke punten in het magazijn is aanrijdbeveiliging geplaatst om schades te voorkomen. Het pand is voorzien van duidelijke belijning en voetgangers en trucks zijn zoveel mogelijk gescheiden. Ook is de rijsnelheid van de trucks gereduceerd en is toegang tot de trucks alleen mogelijk voor geautoriseerde medewerkers.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?