0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich nieuws zoneCONTROL

zoneCONTROL verhoogt veiligheid en efficiency

Magazijnprocessen worden steeds dynamischer en complexer, waardoor de kans op ongevallen stijgt. Gelukkig biedt de techniek een helpende hand. Assistentiesystemen identificeren kritieke situaties op voorhand en minimaliseren de risico’s. Met zoneCONTROL introduceert Jungheinrich een nieuw systeem, dat het magazijn veiliger maakt en de efficiency verbeterd.

zoneCONTROL bestaat uit één of meer stationaire radiobakens en één of meer mobiele componenten op de truck en/of voor voetgangers. De componenten communiceren voortdurend met elkaar en geven een waarschuwing zodra een gevaarlijke situatie dreigt te ontstaan. Naast het geven van waarschuwingen is het mogelijk om verkeersknooppunten te beheren. Bij intensief verkeer kan dan bijvoorbeeld de maximale snelheid automatisch worden verlaagd. Dezelfde radiobakens kunnen worden aangesloten op de besturingsmodule van een halpoort, zodat deze alleen opent wanneer een geautoriseerde truck nadert en gesloten blijft voor onbevoegde trucks. De chauffeur van de betreffende, onbevoegde truck krijgt dan een melding op zijn display. Ook kunnen verkeerslichten of waarschuwingslichten op de radiobaken worden aangesloten om de omgeving te informeren.

Schaalbaar en flexibel

Het systeem is schaalbaar en kan flexibel worden aangepast aan de specifieke behoeften van het magazijn. Het systeem kan voor bestaande trucks, onafhankelijk van merk of type, worden gebruikt. Alle functies van zoneCONTROL kunnen met dezelfde componenten worden afgedekt. Dit maakt het voor het eerst mogelijk om het systeem eenvoudig aan te passen aan veranderingen in het magazijn of uitbreiding van de truckvloot. Het nieuwe assistentiesysteem heeft geen centrale besturingseenheid nodig. Ook is het niet nodig om een apart servernetwerk aan te leggen. Elke individuele radiobaken kan eenvoudig en individueel worden geconfigureerd. 

Jungheinrich nieuws zoneCONTROL

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Heeft u nog vragen?