0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
gasflessen opslag

Wetgeving transport en opslaan gasflessen

Heeft u een LPG heftruck of overweegt u om er een aan te schaffen? Dan heeft u te maken met gasflessen. Maar wat zijn precies de regels als het gaat om het transporten en opslaan van gasflessen? Wij zetten het voor u op een rij. 

Transport gasflessen

Het transporteren van gasflessen ligt volledig in de handen van gasleveranciers. Deze leveranciers leveren de flessen in kratten en halen deze ook weer op. De verantwoording voor onder meer het keuren en onderhoud van gasflessen ligt net als het transport bij de gasleverancier. Vraag hiervoor meer informatie aan bij uw gasleverancier.

Opslaan gasflessen

Het opslaan van gasflessen moet volgens bepaalde regels, helaas zijn deze regels niet makkelijk te standaardiseren. Dit komt omdat iedere organisatie dit moet opnemen in de milieuvergunning. Over het algemeen is de opslag buiten (geventileerd) en op een plek die alleen voor bevoegden te betreden is. Ook moet er een bepaalde afstand tot de bebouwing in acht genomen worden om bij eventuele explosies schade te voorkomen. Dit geldt voor zowel volle als lege gasflessen.

Meer informatie over de opslag van gasflessen kunt u vinden op: http://www.gasflesopslag.nl/informatie/regelgeving

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Ook interessant

Heeft u nog vragen?