0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Oosterberg banner

Koninklijke Oosterberg

Doorgroeien met veilige elektrische heftrucks

Koninklijke Oosterberg is een succesvolle, snel groeiende, ISO-gecertificeerde elektrotechnische groothandel met 300 medewerkers en 20 vestigingen. Het familiebedrijf bestaat 125 jaar en biedt, naast de verkoop van een breed assortiment elektrotechnische artikelen, toegevoegde waarde met een uitgebreid pakket aan diensten en maatwerkoplossingen.

Het gros van de orders wordt verzameld en verzendklaar gemaakt in het distributiecentrum van Oosterberg in Apeldoorn. Daarnaast houdt iedere vestiging een eigen servicevoorraad aan. Alle orders worden met eigen vervoer afgeleverd, of door de klant opgehaald op één van de vestigingen.

Groei vraagt om nieuw intern transport

Met de groei van het bedrijf namen ook het aantal grotere klanten en de ordergrootte toe. Om een goede service te blijven bieden, worden bijvoorbeeld de elektrabuizen tegenwoordig in grotere bokken besteld. Die bokken zijn zwaarder en het lastzwaartepunt is groter. Bovendien wordt er steeds vaker op de openbare weg gelost. Om de veranderde werkzaamheden efficiënt en vooral veilig te kunnen blijven uitvoeren, waren nieuwe heftrucks nodig.

Oosterberg elektrische heftruck

7 nieuwe heftrucks leasen

Voor het laden en lossen van de servicevoorraden bij de vestigingen leverde Jungheinrich zeven nieuwe EFG elektrische heftrucks. De heftrucks voldoen aan alle veiligheidseisen en beschikken onder meer over een gewichtsindicatie, een Stream Belt veiligheidsgordel en verlichting rondom. Alle heftrucks worden voor een periode van 84 maanden geleased (operational lease), waarbij ook het jaarlijks onderhoud en de verplichte BMWT-keuring door Jungheinrich worden verzorgd.

Veilig werken met de heftruck

Dankzij de gewichtsindicatie kan het gewicht van de last eenvoudig worden afgelezen op het display in de heftruck. Zo weet de chauffeur altijd of een last veilig kan worden verplaatst. De felrode Stream Belt veiligheidsgordel verplicht de chauffeur als het ware verplicht de gordel te dragen en houdt hem veilig binnen de contouren van de truck houdt.

Voor de inzet op de openbare weg en bij het lossen van nachttransporten zijn de elektrische heftrucks uitgerust met een compleet verlichtingspakket en voorzien van een gevarendriehoek. De voorruit met ruitenwisser biedt bij het buitenwerk extra comfort en garandeert, net als de ruit in het zichtdak, een optimaal zicht op de last en de werkomgeving.

Heeft u nog vragen?