0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Banner Vencomatic referenties

Vencomatic Group

Energiezuinige heftrucks in de pluimveesector

Vencomatic Group vertegenwoordigt drie bekende merken in de pluimveesector: Vencomatic, Prinzen en Agro Supply. Door deze merken te combineren, is de onderneming in staat om een volledig assortiment van innovatieve en diervriendelijke systemen aan te bieden voor de inrichting van moderne pluimveebedrijven over de hele wereld. De Vencomatic Group telt meer dan 350 toegewijde medewerkers die wereldwijd duizenden klanten bedienen. 

Elektrische heftrucks voor een lange inzet

De vorige vloot elektrische heftrucks schoot te kort waar het aankwam op de inzetduur van de accu’s, zeker in drukke periodes. Op piekdagen stonden trucks regelmatig al om twee uur ’s middags aan de lader en moesten er extra trucks worden gehuurd om alle orders tijdig de deur uit te krijgen. Met het oog op het aflopende leasecontract van die intern transportvloot, heeft Vencomatic zijn wensen en eisen opnieuw geïnventariseerd. Onder meer met betrekking tot energiezuinigheid en bediening van de elektrische heftrucks.

Lease heftrucks met full service onderhoud

In totaal leverde Jungheinrich 32 nieuwe heftrucks, voornamelijk reachtrucks en heftrucks. Alle nieuwe trucks worden geleased voor een periode van 84 maanden, inclusief full service. De aangename en fijngevoelige bediening via de multiPILOT blijkt doorslaggevend te zijn geweest. De chauffeurs van Vencomatic waren zó positief en enthousiast over de bediening, dat ze min of meer als keiharde eis hadden gesteld dat de nieuwe trucks van een multiPILOT voorzien moesten zijn.

Om remsporen en (optische) vervuiling te voorkomen, zijn alle heftrucks voorzien van non-marking banden. Twaalf trucks zijn daarnaast uitgevoerd met een geïntegreerde vorkversteller (met behoud van sideshift), zodat ook de langere lasten veilig en zonder af te hoeven stappen kunnen worden verplaatst. Alle nieuwe trucks zijn voorzien van Bluespot en de reachtrucks zijn uitgevoerd met camera’s om ook op hogere hoogte een oogje in het zeil te houden. Daarnaast heeft Jungheinrich voor alle medewerkers een in-huis heftruck training verzorgd, die speciaal is afgestemd op de nieuwe truck.

Vancomatic | Referentie Jungheinrich

Meer ergonomie, meer productiviteit

De multiPILOT ontlast de arm van de chauffeur, maakt het werk rustig en aangenaam, en biedt bovendien uniformiteit. Doordat de chauffeurs een bepalende stem hebben gehad bij de keuze – en dankzij het bedieningsconcept – is de ergonomie verbeterd en worden productiviteit en een lager ziekteverzuim gestimuleerd.

Mede dankzij de energie-efficiëntie van de Jungheinrich trucks, behoort stilstand definitief tot het verleden. Daarnaast resulteert het energiezuinige karakter van de trucks in een halvering van het energieverbruik van de intern transportvloot. De unieke 2 Ploegen Garantie, die bij Vencomatic gedurende de volle zeven leasejaren loopt, biedt de onderneming extra zekerheid.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?