0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Banner Tronios

Tronios

Inrichting nieuw warehouse voor groeiende groothandel

Tronios is een groothandel in professionele licht- en geluidsapparatuur, die via de webshop MaxiAxi middels dropshipments ook levert aan consumenten. Vanwege de snelle groei verhuisde het Twentse familiebedrijf in 2021 naar een nieuw en modern warehouse in Almelo. Het nieuwe onderkomen werd door Jungheinrich ingericht met onder meer heftrucks, stellingen en zes verticale plateauliften. Eerder dan gepland breidde Tronios dit jaar opnieuw uit. Voor die nieuwe uitbreiding én de verdere optimalisatie van het logistieke proces, koos de groothandel ook deze keer voor Jungheinrich.

Uitbreiding dankzij gestegen omzet

Als gevolg van de coronapandemie zag Tronios echter snel na de ingebruikname van het nieuwe warehouse het assortiment verschuiven. Professionele klanten hielden de hand op de knip, terwijl aan de consumentenkant juist een toename van het aantal orders te zien was. Na de lockdowns investeerden ook de professionele klanten weer, terwijl de groei aan de consumentenkant aanhield. De gestegen volumes gaven de omzet een flinke boost, waardoor Tronios besloot de planning naar voren te trekken.

Maximale flexibiliteit

Naast de bestaande opslaghal herrees een tweede hal, die middels doorgangen aan het bestaande warehouse is gekoppeld. Ook de nieuwe hal is door Jungheinrich ingericht met palletstellingen. In totaal realiseerde Jungheinrich 6.000 extra palletplaatsen. De nieuwe hal is een kopie van de eerder gerealiseerde hal; met brede gangpaden. Een bewuste keuze die Tronios maximale flexibiliteit biedt. De reachtrucks kunnen eenvoudig in beide hallen worden ingezet. En dat geldt ook voor de elektrische trekkers, die door Tronios worden ingezet voor het ‘per sleeptrein’ verzamelen van de orders

Efficiënte orderpicking

De logistieke processen worden aangestuurd door het WMS van Jungheinrich. Samen met de softwareontwikkelaars van Jungheinrich nam Tronios ook de processen nog eens goed onder de loep en werden mogelijke optimalisaties in kaart gebracht. Een van de grootste verbeteringen is het makkelijker selecteren van orders. De toename in dropshipments resulteert in een groot aantal orderbatches. Die waren voorheen best lastig te selecteren op de handscanner. Dankzij de doorgevoerde verbeteringen gaat dat tegenwoordig veel eenvoudiger en wordt alleen al op het selecteren van orders een uur per dag bespaard.

Download het uitgebreide klantverhaal

Ook interessant

Heeft u nog vragen?