0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich Referentie Ricola

Ricola

Duurzame heftrucks verlagen CO2-voetafdruk

Sinds de oprichting in 1930 groeide Ricola uit tot een van ’s werelds modernste en meest innovatieve snoepgoedfabrikanten. Het bedrijf exporteert kruidenspecialiteiten naar meer dan 50 landen en inmiddels zijn die exportactiviteiten goed voor ongeveer 90 procent van de totale omzet. De ecologische filosofie van het bedrijf is belichaamd in het Ricola Herb Center. In dit gebouw wordt jaarlijks 1,4 miljoen kilo verse kruiden gewassen, gedroogd, gesneden, opgeslagen en gemengd. Vanuit de  productielocaties ernaast vinden elk jaar 290 miljoen verpakkingen hun weg naar de klant.

Magazijn met maximale opslagcapaciteit 

De kernfilosofie van Ricola – bescherming van het milieu – staat boven alles. Productie en efficiëntie staan hoog in het vaandel, met als doel zo milieuvriendelijk mogelijk werken. Vanuit die filosofie worden ook hoge eisen gesteld aan de toeleveringsketen. Met name de magazijnlogistiek in het nieuwe Herb Center moet de CO2-voetafdruk nog verder verminderen. Uiteraard spelen ook economische aspecten een belangrijke rol. Zo moet de beschikbare opslagruimte optimaal benut worden en een maximale opslagcapaciteit bieden.

Smalle gangen magazijn met 23 elektrische heftrucks

Op basis van onder andere zeer goede ervaringen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid koos Ricola opnieuw voor Jungheinrich, dat een smalle gangen magazijn realiseerde en diverse magazijn- en heftrucks leverde. In het Ricola Herb Center worden smalle gangen trucks van Jungheinrich, type EKX 513, ingezet. De trucks hebben een draagvermogen van 1,25 ton en een hefhoogte van 8.370 mm. De trucks zijn zo geconfigureerd dat ze probleemloos verschillende ladingdragers kunnen handlen. Ook leverde Jungheinrich elektrische heftrucks, type EFG 216k, en EJE C20 palletwagens.

Efficiënt en energiezuinig werken in ploegen

Het door Jungheinrich gerealiseerde smalle gangen magazijn (30 x 42 x 11 meter) biedt een extreem hoge opslagcapaciteit. Op een beperkte ruimte worden, verdeeld over zes gangpaden, meer dan 1.700 pallets opgeslagen. De Jungheinrich hef- en magazijntrucks sluiten naadloos aan bij het duurzaamheidsconcept van Ricola. Dankzij de AC-technologie bereiken de emissievrije trucks niet alleen hoge prestaties, maar staan ze ook garant voor een laag energieverbruik. De energieterugwinning tijdens het remmen draagt bij aan de hoge energie-efficiëntie. Eén acculading is voldoende voor twee volledige ploegendiensten. Zo maakt de oplossing de interne logistieke processen bij Ricola efficiënt én duurzaam.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?