0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Smalle gangen truck / heftrucks

Smalle gangen truck (VNA)

Een smalle gangen truck , Very Narrow Aisle (VNA) truck of hoogbouwtruck is een magazijntruck met hefhoogtes van meer dan 16 meter en gangpadbreedtes van 1500 mm. Met een smalle gangen truck is een uitzonderlijke hoge benutting van het magazijn mogelijk, wat de betrouwbaarheid van uw leveringen en de prestaties van in het smalle gangen magazijn vergroot.

Er zijn twee soorten smalle gangen trucks: de man-down smalle gangen truck en de man-up smalle gangen truck of combitruck; hierbij wordt de cabine met de bestuurder mee omhoog geheven. Zo wordt ook orderverzamelen met de smalle gangen truck mogelijk. Afhankelijk van de inzet zijn de smalle gangen trucks manueel of semi- of volautomatisch te gebruiken.

Verschillende smalle gangen trucks

De man-down smalle gangen trucks EFX kunnen zowel geleid (rail of inductie) als vrij verrijdbaar worden ingezet, wat een gecombineerde inzet in zowel smalle gang, breed gang en voorzone mogelijk maakt. De ergonomische bedieningselementen met duimgestuurde regelingen voor hydraulische functies voor heffen, dalen, draaien en schuiven en het handige geïntegreerde stuurwiel betekenen een gezonde werkplek voor de bestuurder.

De hoogbouw- en orderverzameltrucks ETX staan voor hoge prestaties in de ’high-end’ range van magazijnen met smalle gangen. De Jungheinrich systeembouwmodule met meer dan 5 miljoen configuratiemogelijkheden biedt veel flexibiliteit. Het intelligente truckbeheer met TÜV-gecertificeerd regel- en CAN-Bus-systeem biedt een veelvoud aan extra veiligheidskenmerken.

Onze man-up smalle gangen trucks, type EKX, zijn zuiniger en fijngevoeliger dankzij de synchroonmotoren. De elektrische besturing maakt licht werken mogelijk en door de vele opbergmogelijkheden liggen benodigdheden voor gebruik tijdens het orderpicken, zoals terminals tot stiften, altijd bij de hand. De ruime cabine geeft veel bewegingsruimte.

Magazijnnavigatie voorkomt menselijke fouten

Onze smalle gangen trucks zijn standaard voorbereid op magazijnnavigatie. Dit assistentiesysteem maakt een exacte locatiebepaling op basis van RFID-techniek (transponders) mogelijk. De navigatiemodule bepaalt aan de hand van kunstmatige intelligentie en de coördinaten van de doellocatie de optimale rijweg naar de bestemming. Dit voorkomt menselijke fouten, ontlast de chauffeur en levert 25% meer efficiëntie op.

Zuinig en technisch meest moderne smalle gangen trucks

Onze smalle gangen trucks zijn dankzij de draaistroommotoren energiezuinig en kennen minder slijtage en onderhoud. Dankzij de energieterugwinning door regeneratief afremmen en dalen van de mast is de accugebruiksduur een stuk langer (tot 2 ploegen).

Onze smalle gangen trucks zijn modulair te bouwen en uit te rusten met additionele (veiligheids)systemen. We adviseren u graag over de mogelijkheden.

Deze bedrijven gingen u voor

Heeft u nog vragen?