0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Crocs banner 2

Crocs

Nieuw Europees DC biedt ruimte voor groei

Crocs, het merk met de krokodil, staat wereldwijd bekend om zijn opvallende klomp-schoenen. Kampte de kunststof schoen in de beginjaren nog met een imagoprobleem en waren ze vooral geliefd bij de liefhebbers van comfort, vandaag de dag zijn ze cool en hip. Zo omvat het assortiment diverse trendy modellen: van de klassieke klomp tot aan sandalen en schoenen voor op het werk. Bovendien zijn de Crocs door de enorme keuze aan Jibbitz tegenwoordig ook verder te personaliseren, waardoor de schoen snel aan populariteit wint.

Hernieuwd perspectief op automatisering

Als gevolg van de enorme groei werd het EMEA-magazijn in Rotterdam te klein om de binnenkomende goederen te ontvangen en op te slaan. Ook voor het picken van de orders ontbrak ruimte. De groeiende afzet opent nieuwe perspectieven voor automatisering. Zo wordt er op dit moment een nieuw orderverzamelsysteem ontwikkelt dat volgend jaar operationeel zal zijn. Hiervoor was in het bestaande DC van 15.000m2 geen ruimte. Nieuwbouw op een veel grotere locatie werd daardoor noodzakelijk.

Crocs breidt zijn vloot aan trucks uit

In Dordrecht vond Crocs de ruimte voor de nieuwbouw van een groot Europees distributiecentrum van meer dan 50.000 m2. Na een uitgebreide test en vergelijking onder truckleveranciers koos het bedrijf opnieuw voor Jungheinrich. De goede ervaringen uit het verleden en de voorkeur van de chauffeurs voor Jungheinrich trucks gaven de doorslag. In totaal rijden er nu 19 ERE elektrische palletwagens, 9 EKS man up orderpicktrucks, 6 EKX smalle gangen trucks en 2 EFG heftrucks. Ook installeerde Jungheinrich een overzichtelijk acculaadstation.

Strak georganiseerd laadstation voor optimale bezetting

Dankzij de nieuwe interne transportvloot leidt Crocs haar alsmaar stijgende goederenstroom in de juiste banen. Van het lossen van de containers tot aan de palletopslag met de combitrucks, het orderverzamelen met man-up trucks en het betrouwbare transport tussen de verschillende opslaglocaties, alles verloopt soepel, comfortabel en veilig. Het nieuwe, zeer strak georganiseerde acculaadstation biedt elke truck een eigen parkeerplaats met lader. Deze hangt op ooghoogte voor een veilige en ergonomische bediening. Door de centrale opstelling is het ook veel eenvoudiger om na het laden de accu’s bij te vullen met demi-water.

Met het nieuwe distributiecentrum is het bedrijf klaar voor de toekomst. Het nieuwe orderverzamelsysteem, samen met de Jungheinrich-vloot en extra opslagcapaciteit biedt Crocs de mogelijkheden om haar groei ook in de komende jaren voort te zetten.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?