0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
lastdiagram heftruck Jungheinrich

Het voordeel van een lastdiagram op de heftruck

Heftruckfabrikanten zijn verplicht om een lastdiagram op elke heftruck te monteren. Dit plaatje, dat je vindt op de zijkant van de mast, vertelt het hefvermogen van de truck. Ook staat op het lastdiagram vermeld wat het maximale gewicht is, dat de heftruck bij verschillende hefhoogten kan heffen. Naast het fysieke lastdiagram zijn er ook handige digitale middelen die de chauffeur extra ondersteunen.

Lastdiagram heftruck

Wordt de heftruck af en toe gebruikt, of rijden er heftrucks van verschillende merken rond in uw magazijn? Dan is het lastig inschatten hoeveel last de heftruck aankan. Een lastdiagram laat in een handig overzicht zien wat er gebeurt, zodra de hefhoogte oploopt. Hoe hoger de hefhoogte, hoe lager het toegestane gewicht van de last om omkantelen van de truck te voorkomen.

Hefhoogte: H3 (mm)

De hefhoogte in millimeters

Werklast: Q (kg)

Het gewicht van de last, reken hierbij ook het gewicht van de pallet mee

Lastzwaartepunt: D (mm)

De afstand van de hiel van de vorken tot het zwaartepunt van de last

Lastdiagram Heftruck Jungheinrich

Lastdiagram aanbouwapparatuur

Werkt u met aanbouwapparatuur? Dan zal het lastdiagram daarop aangepast moeten worden. Om de nieuwe restdraagvermogens uit te rekenen, moet de leverancier van de aanbouwapparatuur zorgen voor de volgende specificaties:

- Gewicht van het apparaat
- Voorbouwmaat
- Eigen (horizontale) zwaartepunt van de aanbouwapparatuur

Digitale alternatieven

Een lastdiagram is niet altijd genoeg. Vaak weet een heftruckchauffeur namelijk niet wat het exacte gewicht van de last is. Vorken met een weegsysteem kunnen een oplossing zijn. Daarnaast zijn er diverse digitale assistentiesystemen die de chauffeur extra ondersteunen en het werk makkelijker maken. Zo controleert ons assistentiesysteem operationCONTROL voortdurend de hefhoogte en last. Zodra een last te hoog is geheven, klinkt een signaal en toont het display een waarschuwing. Dit levert meer veiligheid op.

Wilt u de veiligheid in uw bedrijf vergroten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.


Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

ook interessant

Heeft u nog vragen?