0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Referentie Jungheinrich Pfenning logistics

Pfenning logistics

Extra smalle gangen magazijn

Logistiek dienstverlener pfenning logistics uit het Duitse Baden-Württemberg biedt betrouwbare full-service diensten aan op basis van een eigen netwerkstructuur. Circa 3.500 medewerkers op 90 locaties en een wagenpark van 700 vrachtwagens zorgen er voor dat de dienstverlener in het gerenommeerde ‘Top 100 Logistiek’ onderzoek de 66ste plaats inneemt.

Optimale ruimtebenutting

Met een investeringsvolume van 100 miljoen euro realiseerde pfenning logistics in 2013 een nieuw hoofdkantoor en een groot logistiek centrum in Heddesheim. Het logistiek centrum moest geschikt zijn voor de opslag van zowel levensmiddelen en andere dagelijkse benodigdheden, als chemicaliën. Een efficiënte goederenstroom en een optimale ruimtebenutting waren belangrijke eisen. In verband met de regelgeving voor de handling van levensmiddelen moesten de heftrucks een lange inzetduur per acculading garanderen.

Smalle gangen trucks met mechanische geleiding

Om optimaal gebruik te maken van de ruimte, schakelde pfenning logistics al in een vroeg stadium de expertise in van Jungheinrich. Gezamenlijk ontwikkelden de partners een ruimte- en vlootconcept met meerdere smalle gangen magazijnen. Centraal in het concept staan 23 EKX 515 smalle gangen trucks. De combitrucks worden mechanisch door de gangpaden geleid en zijn op de specifieke inzet afgestemd. Voor de in- en uitslag van de euro- en industriepallets beschikken de trucks over een hefhoogte van 8,4 meter. De EKX smalle gangen trucks zijn uitgerust met triplexmasten en worden hefhoogtes bereikt tot 14,4 meter. Naast de smalle gangen trucks leverde Jungheinrich 65 ETV 216, EFG 220 en ERE 225 serietrucks. Voor piekmomenten kunnen extra trucks worden ingezet.

Smalle gangen trucks met laag energieverbruik

De smalle gangen magazijnen zijn goed voor meer dan 5.000 palletbewegingen per dag. Doordat Jungheinrich de gangpaden – op verzoek van pfenning logistics – extra smal heeft gemaakt, wordt de beschikbare ruimte nóg beter benut. De gangpaden zijn bovendien even smal in de verschillende secties van het logistiek centrum, zodat de trucks flexibel kunnen worden ingezet.

Het lage energieverbruik en de energieterugwinning zorgen ervoor dat de trucks probleemloos een tweeploegen-inzet aankunnen. Voor pfenning logistics was die energie-efficiëntie zelfs doorslaggevend.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?