0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich referentie Peute Recycling

Peute Group

Elektrische heftrucks in de recycling

De Peute Group is een vanuit Dordrecht internationaal opererende onderneming gespecialiseerd in het recyclen van papier en kunststoffen. Het bedrijf is in 1960 opgericht en ontwikkelde zich van kleine, lokale speler tot één van de grootste onafhankelijke papier- en kunststofverwerkers ter wereld. Jaarlijks wordt er door de Peute Group meer dan 1,2 miljoen ton aan papier en plastic verwerkt. Inmiddels gebeurt dit met 180 medewerkers op een productielocatie van 50.000 m2. Daarnaast zijn er handelsondernemingen van de Peute Group gevestigd in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, China en Indonesië.

Heftrucks voor een zware inzet

Voor de zware, intensieve inzet in de recycling branche leken verbrandingstrucks jarenlang de enige optie. Maar om extra stappen te zetten naar verdere verduurzaming van het recyclingproces en de arbeidsomstandigheden te verbeteren, maakte Peute in 2016 de overstap van diesel naar elektrische heftrucks. Deze elektrische heftrucks moesten voldoende capaciteit hebben om de productie bij te houden en een voldoende inzetduur om met maximaal één extra accu de daginzet van 06.00 tot 21.00 uur te halen. 

Bovendien moesten de heftrucks sterk genoeg zijn om met een 3200 kg balenklem, twee balen van gemiddeld 1.350 kg tegelijkertijd te handlen tot 5 meter hefhoogte. Het bedrijf zocht niet alleen robuuste trucks met goede prestaties, maar ook een professionele servicepartner met een betrouwbare onderdelenvoorziening.

Elektrische heftrucks met lange inzetduur

Waar andere heftrucks niet verder komen dan 3 tot 6,5 uur inzet, bereikt de Jungheinrich EFG S50s met balenklem en de standaard 930 Ah/80V accu een inzetduur van ruim 8 uur. Toepassing van een accu die extra geschikt is voor hoge ontlaadpieken, zoals bij het gebruik van een balenklem voorkomt, verlengt de inzetduur met nog eens anderhalf uur tot 9,5 uur. De EFG S40s met roterende vorkenklem haalt op één acculading zelfs probleemloos de 16 uur en voldoet hiermee ruim aan de wensen. 

Hierdoor koos Peute in 2016 na een uitvoerige test, uiteindelijk voor drie elektrische heftrucks van Jungheinrich. De trucks uit de S-serie zijn standaard voorzien van verzwaarde motoren en assen. Speciaal voor een goede werking in combinatie met de balenklem is ook het vorkenbord verzwaard en voorzien van extra rollen om de kans tot het uitwalsen van de mast tot een minimum te beperken. 

Peute recycling elektrische heftruck 3

Elektrische heftrucks besparen kosten en energie

Peute rijdt nu binnen in de sorteer- en pershal en buiten op het opslagterrein met elektrische heftrucks. De inzet is schoon, stil en krachtig genoeg voor de gewenste productiviteit. De inzetduur is genoeg binnen deze zware industrie, zelfs met het continue gebruik van de balenklem. Ondanks de hogere investering in het materieel weet Peute de totale exploitatiekosten van de heftrucks te verlagen door te zijn overgestapt op zuinige elektrische heftrucks.

De Peute Group is dermate tevreden en overtuigd van de elektrische krachtpatsers dat recent opnieuw vijf elektrische Jungheinrich trucks met dezelfde specificaties zijn aangeschaft. Een logische vervolgstap in de verdere verduurzaming van de bedrijfsprocessen.

Download het uitgebreide klantverhaal

Ook interesant

Heeft u nog vragen?