0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich VCA

VCA

Het VCA keurmerk staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken, het aantal ongevallen te verminderen en het milieu te sparen. In de praktijk eisen steeds meer opdrachtgevers het VCA-certificaat bij het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden. Hierbij wordt van de medewerkers verwacht dat zij over het erkende VCA-diploma beschikken.

VCA Basisveiligheid

De inhoud van de volledige cursus Basisveiligheid VCA bestaat uit actuele wet- en regelgeving, u leert hoe u uw werkzaamheden veilig kunt uitvoeren, risico’s tot een minimum kunt beperken en onveilige situaties kunt herkennen. De cursus duurt 1,5 dag en wordt afgesloten met het erkende VCA-examen. Het B-VCA diploma is 10 jaar geldig, is persoonsgebonden en laat zien dat u de basiskennis Veiligheid, Gezondheid en Milieu beheerst.

VOL-VCA

Als operationeel leidinggevende dient u te beschikken over het persoonsgebonden VOL-VCA certificaat. Bij Jungheinrich heeft u keuze uit een volledige cursus of, bijvoorbeeld bij verlenging, een examentraining VOL-VCA en examen, of uitsluitend het examen.

De inhoud van de volledige cursus VOL-VCA bestaat uit actuele wet- en regelgeving, u leert hoe u uw werkzaamheden veilig kunt (laten) uitvoeren en hoe u medewerkers motiveert om veilig en verantwoord te werken. De cursus duurt 2 dagen en wordt afgesloten met het erkende VCA-examen. Het VOL-VCA diploma is persoonsgebonden en laat zien dat u als leidinggevende alle aspecten op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu beheerst.

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Heeft u nog vragen?