0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Looproutes magazijn orderpicktruck ece225

Met deze 3 loopstrategieën verloopt het orderpicken een stuk efficiënter

In grote magazijnen kan het jarenlang duren voordat een orderpicker heeft ontdekt wat de kortste route is langs de locaties op zijn picklijst. Loopstrategieën helpen bij het verkorten van de looproutes. En hoe korter de looproutes, hoe efficiënter de orderpickers kunnen werken.

Om de drie bekendste strategieën te kunnen toepassen is er slechts één voorwaarde: het magazijn moet beschikken over een slim Warehouse Management Systeem (WMS). Daarmee het mogelijk is om snel een efficiënte route langs de picklocaties uit te rekenen.

Looproute magazijn S-shape 1. S-shape: slingeren door het magazijn

De orderpicker begint in de meest linkse gang waar hij een pick moet doen en loopt deze gang helemaal uit. Achteraan aangekomen slaat hij rechtsaf en loopt hij via een volgende gang met een pick weer terug naar voren. Op die manier slingert de orderpicker in een S-vorm door het hele magazijn. Nadeel van de S-shape strategie is dat de orderpicker elke gang met een pick helemaal uitloopt, ook als die ene picklocatie zich aan het begin van de gang bevindt.


2. Largest gap: lopen tot de grootste afstand

Looproute magazijn Largest gap De largest gap-methode voorkomt dat orderpickers elke gang helemaal moeten doorkruisen. Deze methode gaat uit van de grootste afstand tussen twee picklocaties in een gang. De orderpicker begint eerst achter in het magazijn. Hij loopt de eerste gang in totdat hij het ‘grootste gat’ heeft bereikt. Op dat moment loopt hij niet door, maar draait hij om en slaat de volgende gang in. Op die manier benadert hij eerst alle gangen langs de achterkant. Vervolgens werkt hij langs de voorkant alle gangen nog eens af, maar dan om de picklocaties aan de andere kant van het grootste gat te bezoeken.


3. Combined

Looproute magazijn Combined Ook de largest gap-methode heeft zijn beperkingen. Stel dat in de volgende gang maar één picklocatie bezocht hoeft te worden, maar dat die picklocatie zich wel helemaal aan de andere kant bevindt. Dan kan het handiger zijn om niet bij het grootste gat om te draaien, maar door te lopen naar het eind. Dat is immers de kortste weg naar de picklocatie in de volgende gang. De ‘combined’ strategie maakt gebruik van het beste van de S-shape en largest gap-methode. De orderpicker begint met de S-shape strategie, maar kijkt telkens een gang vooruit. Afhankelijk van de positie van de picklocaties in de volgende gang besluit hij om door te lopen of om te draaien op het moment dat hij de ‘largest gap’ heeft bereikt.

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Heeft u nog vragen?