0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich referentie | Nature's Pride

Nature's Pride

Lithium-ion vloot levert extra veiligheid op

Nature’s Pride in Maasdijk is leverancier van 230 unieke groente- en fruitsoorten uit 59 landen. Van Ready-to-Eat en exoten tot de lekkerste bessen en off season producten. Al 17 jaar lang groeit de onderneming met zo’n 10 tot 15% per jaar. Alleen al in 2018 ontving de importeur en exporteur bijna 4.000 zeecontainers met exotische groenten en fruit. Nadat de producten waren gerijpt, gesorteerd en verpakt, werden ze in 34,8 miljoen dozen verzonden naar supermarktketens en groothandelaren in 31 landen wereldwijd.

Oplossing gezocht voor wissel heftrucks en accu's

Om alle orders tijdig te kunnen verwerken, werkt Nature’s Pride doordeweeks in een tweeploegendienst; van zes uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds. Op zaterdag draait de operatie van zes uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds.

Inzetbaarheid van het intern transportmaterieel is voor de im- en exporteur van exotische groenten en fruit essentieel. Voor het lossen van de goederen, het inrijden van de rijp- en koelcellen en het transport van en naar de productielijnen werden trucks met conventionele loodzuur accu’s ingezet. Tussentijds laden zou funest zijn voor de accu’s, waardoor er extra wisseltrucks nodig waren om de productiviteit te garanderen.

Overstap van loodzuur naar lithium-ion

Voor de nieuwe intern transportvloot stapte Nature’s Pride over op Jungheinrich, dat 15 palletwagens, type ERE, leverde. De nieuwe trucks zijn voorzien van lithium-ion accu’s. Ook koos Nature's Pride voor het Jungheinrich vlootbeheersysteem.

Veilig werken in voedselomgeving

De lithium-ion accu’s kunnen zonder problemen tussentijd worden geladen, zodat er twee shifts met één acculading kan worden gewerkt. Bovendien is de technologie onderhoudsvrij en hoeft er bijvoorbeeld geen water te worden bijgevuld. Ook is er geen kans op lekkages; iets wat – zeker in een voedselomgeving, zoals bij Nature’s Pride – zeer wenselijk is.

Met het vlootbeheersysteem wordt onder andere de toegangscontrole tot de trucks geregeld. Ook worden botsingen en schokken geregistreerd. Het vlootbeheersysteem biedt Nature’s Pride het gewenste inzicht om de inzet van de trucks verder te optimaliseren.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?