0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich referentie | APM Terminals

APM Terminals

Lithium-ion heftrucks in Rotterdamse haven

APM Terminals, onderdeel van de Deense Møller Mærsk Group, is een van ’s werelds grootste containerterminalbedrijven. Op Maasvlakte 2 laadt en lost APM Terminals zowel diepzee- als binnenvaartschepen. Tevens beschikt het terminalbedrijf over een directe aansluiting op de Betuwelijn. De capaciteit van de terminal bedraagt momenteel 2,7 miljoen standaardcontainers (TEU) per jaar.

Elektrische heftrucks voor laden en lossen van containers

Voor het laden en lossen van de containers beschikt APM Terminals over meerdere, imposante havenkranen en AGV’s. Maar ook de in deze omgeving kleinere heftrucks zijn onmisbaar. Met behulp van de heftrucks worden de zogeheten gearboxen gelost. Deze gearboxen bevatten meerdere bins; bakken waarin de tools zitten die nodig zijn om de containers veilig te lossen.

Voor het verplaatsen van de bins vertrouwt APM Terminals al jaren op elektrische heftrucks van Jungheinrich. Het is een intensieve operatie, waarbij niet alleen de constante inzetbaarheid, maar ook het zoute zeewater veel vraagt van de trucks. Na vijf jaar trouwe dienst waren de vorige heftrucks dan ook toe aan vervanging. Bovendien liep het leasecontract af.

Lease heftrucks met onderhoud door vaste monteur

Opnieuw kwam Jungheinrich als beste uit de bus. Jungheinrich leverde zes EFG 3-tonners heftrucks en een EFG 4,5-tonner heftruck. Allemaal voorzien van een krachtige, onderhoudsvrije lithium-ion accu. Voor de zwaardere taken leverde Jungheinrich twee DFG S50s dieselheftrucks met elk een capaciteit van 5 ton. De nieuwe trucks worden door APM Terminals geleased voor een periode van 60 maanden, waarbij de service en het accubeheer wordt verzorgd door een vaste monteur.

Elektrische heftrucks zonder accuwissels

Een continue inzetbaarheid is voor APM Terminals essentieel. Betrouwbare producten en een uitstekende service zijn dan onmisbaar. En dat is precies wat Jungheinrich biedt. Dankzij de lithium-ion technologie hoeven de accu’s bovendien niet meer gewisseld te worden. Er kan probleemloos tussentijds worden geladen, zonder de levensduur van de accu te beïnvloeden. De energie is direct en continu beschikbaar, zodat een hoge inzetbaarheid, 24 uur per dag, zeven dagen per week gewaarborgd is.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?