0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Inpaktafels banner

Zo richt u uw werk- en paktafels praktisch in

Procesoptimalisatie zit vaak in kleine details, zoals het efficiënt inrichten van werk- en paktafels. Een weloverwogen, flexibele inrichting met de juiste hulpmiddelen resulteert in tijdwinst, een verbeterde ergonomie en vermindert de kans op fouten.

Het correct verpakken en verzendklaar maken van orders is vaak een tijdrovende klus. De kostbare tijd neemt aanzienlijk af wanneer u werkt aan een goed ingerichte, op de inzet afgestemde paktafel. Cruciaal hierbij is dat alle benodigde materialen en hulpmiddelen binnen handbereik zijn. Alle handelingen worden direct aan de tafel uitgevoerd, wat onnodig lopen en/of verplaatsen van goederen voorkomt. Flexibele uitbreidings- en aanbouwmogelijkheden maken het mogelijk om de tafel op elk gewenst moment aan te passen aan de omstandigheden binnen uw bedrijf.

Werkzaamheden bepalen de inrichting

Paktafels zijn uitgevoerd met diverse schappen en panelen. Daarmee bewaart u verpakkingsmaterialen en gereedschappen, zoals verzenddozen, rollen pakpapier, mesjes of dozentapers, netjes en overzichtelijk. Het werkblad blijft daardoor zoveel mogelijk vrij voor de uit te voeren werkzaamheden. Een paktafel biedt daarbij voldoende plek om printers, beeldschermen, toetsenborden en andere elektronische apparatuur op de paktafel te plaatsen. 

De werkzaamheden bepalen uiteindelijk welke inrichting het meest geschikt is. Wanneer de tafel slechts sporadisch wordt gebruikt, volstaat in veel gevallen een eenvoudig model. Naarmate de hoeveelheid en diversiteit van de orders toeneemt, is een volledig ingerichte paktafel interessanter. Denk aan een – al dan niet geïntegreerde – weegschaal bij of in de tafel of een elektrische hoogteversteller.

Zorg voor een goede ergonomische werkplek

Een paktafel met een in hoogte verstelbaar werkblad is onmisbaar in een goede ergonomische werkplek. Een verstelbaar werkblad stelt de werknemers in staat de tafel af op hun eigen lichaamslengte aan te passen, waardoor ze aangenamer werken en het risico op rugklachten verminderd. Ook bij het inpakken van diepere verzenddozen is het handig om de hoogte van het werkblad aan te passen. Voor de hoogteverstelling zijn handbediende, hydraulische of elektrisch bediende systemen beschikbaar.

Zorgeloze inzet

Let bij de aanschaf van een paktafel op de inrichting van de paktafel, de uitvoering en het draagvermogen van de tafel. Een goede paktafel is niet alleen flexibel in te richten, maar ook solide. Dan blijft een duurzame inzet op de lange termijn gewaarborgd.

In onze webshop PROFISHOP vindt u verschillende modellen paktafels, die u naar wens kunt uitbreiden. Ons serviceteam helpt u graag verder.

Bekijk onze paktafels op profishop.nl

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Ook interessant

Heeft u nog vragen?