0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Veilige werkomgeving Jungheinrich

In 5 stappen naar een veilige werkomgeving

Een veilige werkomgeving is in het belang van uw hele organisatie. Maar het kan lastig zijn om de werkomgeving veiliger te maken. Waar te beginnen? Bij Jungheinrich werken veiligheidskundigen die u optimaal adviseren d.m.v. een 5 stappenplan.

Stap 1: Laat uw stellingen keuren

Het is belangrijk om periodiek uw stellingen te laten controleren op beschadigingen. Het niet laten keuren leidt tot gevaarlijke situaties, wat resulteert in materiële schade of ernstige ongelukken. Bij Jungheinrich werken gespecialiseerde safety inspectors die uw stellingen keuren. Zo voorkomt u boetes van de Inspectie SZW (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en vergroot u de veiligheid in uw magazijn.

Stap 2: Implementeer een magazijnverkeersplan

Met een magazijnverkeersplan van Jungheinrich voldoet u aan artikel 8.4 van het Arbeidsomstandighedenbesluit. Met een magazijnverkeersplan verhoogt u de efficiëntie in het magazijn. Ook het verkeer in en rond het magazijn wordt zo inzichtelijker voor bezoekers en derden. Indien gewenst, kan het verkeersplan buiten kantoortijden aangebracht worden. 

Stap 3: Magazijn-RI&E opnemen in bestaande bedrijfs-RI&E

Volgens de Arbowet zijn bedrijven verplicht een Risico Inventarisatie & Evaluatie uit te voeren. De Jungheinrich magazijn-RI&E brengt niet alleen de algemene voorkomende bedrijfsrisico’s in kaart, maar legt ook de risico’s in een intralogistieke werkomgeving bloot. De magazijn-RI&E ontzorgt u compleet. U krijgt aanbevelingen waarmee uw magazijn veiliger wordt. 

Stap 4: Acculaadruimtes volgens wettelijke voorschriften

Tijdens het laden van de accu's wordt er waterstofgas ontwikkeld, dit is lichter dan lucht. Hierdoor hoopt het zich op onder het plafond. Hierdoor ontstaat er een ontplofbaar mengsel van waterstofgas en lucht. Een goed ingerichte acculaadruimte zorgt ervoor dat het niet zo ver komt. Ook daar kunnen wij u bij helpen.

Stap 5: Creëer veiligheidsbewustzijn bij uw medewerkers

Jungheinrich biedt alle denkbare cursussen en trainingen voor het magazijn en de interne logistiek. Of u nu aandacht wilt geven aan het laden van accu’s, de speciale vaardigheden met de heftruck of de bedrijfsveiligheid in het algemeen: een training kan helemaal op uw behoeftes worden afgestemd. Wij hebben de juiste trainer en specialistische kennis in huis.

Download de volledige veiligheidsbrochure!

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Ook interessant

Heeft u nog vragen?