0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich referentie Concordia

Concordia

Snelle levering heftrucks na brand in magazijn

Als zelfstandig handelsbedrijf levert Bouwcenter Concordia onder andere hout- en bouwmaterialen, ijzerwaren, wand- en vloertegels en sanitair aan de professionele en de particuliere markt. De onderneming beschikt hiervoor over 9 eigen vestigingen, 6 eigen keukenbedrijven en diverse franchise locaties. Alle locaties beschikken over een eigen magazijn met een afhaalassortiment. Van hieruit is zo’n 40 procent van het totale assortiment direct uit voorraad leverbaar. Het centraal distributiecentrum van Bouwcenter is gevestigd in Echt.

Tijdelijke huur heftrucks binnen 24 uur geleverd

In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 oktober 2016 legde een allesverwoestende vuurzee het magazijn van Bouwcenter Concordia volledig in de as. De onderneming wilde echter niet bij de pakken neerzitten, maar zo snel mogelijk de draad oppakken. Er werd besloten de voorraden op de filialen tijdelijk te verhogen en een tijdelijke bouwshop in te richten. Nog dezelfde dag leverde Jungheinrich heftrucks en een dag na de brand was een groot deel van de vloot, waaronder vier LPG heftrucks, twee zijladers en een reachtruck, al weer volop aan het werk. 

Nieuw magazijn levert meer veiligheid en efficiëntie op

Een week na de desastreuze nacht was Bouwcenter Concordia weer geopend. Inmiddels zijn in Meppel de contouren van het nieuwe Bouwcenter Concordia duidelijk herkenbaar. De nieuwe hal meet 7.500 m2 en is daarmee bijna twee keer zo groot dan het oude magazijn. In de nieuwbouw is de logistieke operatie gescheiden van het afhaalmagazijn. Orderpickers en klanten lopen niet meer door elkaar heen, waardoor zowel de veiligheid als de efficiency toenemen. De tijdelijke huurvloot is door Jungheinrich omgezet naar nieuw materieel.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?