0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich referentie bandenhotel

Bandenhotel

Ruimte besparen op 2,5 miljoen banden

Sinds de zomer van 2012 slaat Kees van Gent de banden van zijn klanten op in een heus hotel. De 2.200 locaties in het smalle gangen magazijn bieden niet alleen aan de banden een heel relaxte opslag. Ook de medewerkers is veel zwaar werk uit handen genomen.

Met vier ultra smalle gangen en slechts 440 m2 stellingengebied biedt het Bandenhotel Wijchen ruimte aan de opslag van bijna 10.000 autobanden met velg. Elke set in het magazijn staat op een eigen pallet van 75 x 75 cm en kan snel en vooral makkelijk worden bereikt. “Zonder de banden nog met de hand te hoeven tillen, slaan we zo de zomer- en winterbanden van onze klanten op”, wijst eigenaar Kees van Gent van de Wijchense Bandencentrale met een breed armgebaar. “Als je bedenkt dat 30% van de auto’s een tweede bandenset heeft, weet je ook dat er een grote vraag naar opslagruimte is ontstaan.”

Meer dan 2 miljoen banden in opslag

De hype rondom de aanschaf van winterbanden heeft volgens de bandenbranche geleid tot de opslag van 2,5 miljoen banden. Twee maal per jaar worden deze gewisseld en moeten ze dus van hun plaats komen. “Dat was voorheen een kwestie van handmatig tillen en stapelen”, vervolgt Van Gent. “Ergonomisch natuurlijk niet goed. Daarbij vroegen de stapels met maximaal 8 velg/bandcombinaties veel te veel ruimte.” Door een oud pand te slopen en een nieuw, 11 meter hoog gebouw terug te zetten, kon Kees van Gent in Wijchen zijn nieuwe bandenbedrijf inclusief bandenhotel realiseren.

Testimonial Bandenhotel

Super smal

Met de slechts 124 cm brede truck kunnen we tevens makkelijk controles aan de opgeslagen banden uitvoeren. Na zorgvuldig vergelijk koos de Wijchense Bandencentrale voor 75 cm diepe stellingen en een op maat gemaakte 124 cm smalle EKX 410 combitruck van Jungheinrich. De inductiegestuurde, extra slanke hoogbouwtruck verplaatst en stapelt de vierkante pallets en heeft aan een gangpad van 155 cm genoeg.

Om ook de banden zelf niet meer te hoeven tillen, ontwikkelde Van Gent een speciale steekwagen waarmee ze in een keer een stapel van vier banden kunnen oppakken. “Met de combitruck kunnen we tevens makkelijk controles aan de opgeslagen banden uitvoeren”, vult Van Gent de voordelen aan. “Profieldieptes meten, kwaliteit controleren, het is een fluitje van een cent. De truck stuurt automatisch en remt veilig af aan het eind van de gang. Jammer dat we niet hoger mochten bouwen van de gemeente, anders hadden we dat zeker gedaan.”

Vraag direct een adviesgesprek aan!

Ook interessant

Heeft u nog vragen?