0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Veilig magazijn Jungheinrich

Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E)

De Risico-Inventarisatie en -Evaluatie, kort: RI&E, is een verplicht document dat elke organisatie of bedrijf met personeel moet hebben. In de RI&E staat beschreven welke risico’s in uw bedrijf of organisatie voorkomen en hoe u deze risico’s verkleint of voorkomt. De RI&E is de basis van het arbobeleid en bevordert de gezondheid en veiligheid van medewerkers.

RI&E en het magazijn

Jungheinrich is een totaalleverancier van intralogistieke oplossingen. Dankzij onze jarenlange ervaring in het inrichten en adviseren van magazijninrichting, intern transportmiddelen en hoe u veilig werkt in magazijnen, kijken onze veiligheidskundigen met specialistische kennis naar uw magazijn.  

Onze veiligheidskundigen zijn ervaren in het herkennen van risico’s in diverse magazijnen. Dit loopt uiteen van het inventariseren van algemene risico’s, zoals nooduitgangen en brandhaspels, tot aan de inrichting en bevestiging van stellingen, acculaadruimtes en het gebruik van intern transportmiddelen. Onze veiligheidskundigen beoordelen uw magazijn onder meer op:

  • Magazijninrichting
  • Algemene veiligheid
  • Magazijnstellingen
  • Manier waarop rijdend materieel zich beweegt
  • Acculaadruimte
  • Veiligheidssignalering
  • Wegaanduiding, belijning, lijnenplan
  • Opslag van gevaarlijke stoffen
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen en arbeidsmiddelen

SAFEwalk Jungheinrich

Hoe wij werken

Tijdens de inventarisatie lopen onze veiligheidskundigen door uw magazijn. Zij brengen de risico’s in kaart en maken foto’s van elke situatie. In overleg vragen zij aan de medewerkers hoe zij het werk ervaren om een goed beeld te krijgen van de dagelijkse gang van zaken. Elk risico beschrijven zij en classificeren zij volgens de veelgebruikte Fine & Kinney-methode. Na afloop ontvangt u een uitgebreid rapport met daarin de risico-inschatting, de gevolgen en hoe u het risico kunt verminderen. Dit rapport helpt u uw magazijn zo veilig mogelijk te maken.

✓ Ruim 60 jaar ervaring in magazijninrichting
✓ Specialistische kennis van heftrucks en magazijnstellingen
✓ Veel ervaring met het veilig werken in het magazijn
✓ Persoonlijke aanpak
✓ Professionele veiligheidskundigen

Wilt u hulp bij het opstellen van de aanvullende RI&E in uw magazijn? Neem dan contact met ons op.   

Wat is een RI&E

In de RI&E legt u schriftelijk vast welke risico’s de arbeid in uw bedrijf met zich mee brengt en welke maatregelen u neemt of gaat nemen om deze risico’s te verkleinen. In een RI&E staat altijd een plan van aanpak. In het plan van aanpak staat hoe, door wie en binnen welke termijn u de risico’s aanpakt. U kunt de RI&E zelf uitvoeren maar het is aan te raden om dit door een deskundige te doen. Een externe partij kijkt met andere ogen naar uw bedrijfsvoering en heeft meer verstand van wettelijke regelgeving. Kleinere bedrijven kunnen gebruikmaken van een branche RI&E.

Let op! Is er iets veranderd of aangepast in uw bedrijf naar aanleiding van de coronamaatregelen? Dan is het van belang om de RI&E bij te werken.

Voor wie geldt de RI&E

Het hebben van een goedgekeurde, actuele RI&E is verplicht voor elke werkgever die personeel in dienst heeft. Bedrijven met meer dan 25 medewerkers zijn verplicht om de RI&E te laten toetsen door een onafhankelijk gecertificeerd persoon. Alleen wanneer u over een goedgekeurde, actuele RI&E met plan van aanpak beschikt, voldoet u aan uw plicht. Op rie.nl vindt u meer informatie over wat er in een RI&E staat en waar uw bedrijf aan moet voldoen.

Heeft u nog vragen?