0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Orderpicktruck huren ECE 225

Keuzehulp orderpicktrucks

Welke orderpicktruck past bij mij?

Orderpicktrucks zijn belangrijk voor het efficiënt picken van goederen volgens het man-to-goods principe over grotere afstanden en eventueel op hogere niveaus. De trucks zijn speciaal bedoeld voor situaties waar orders worden samengesteld uit meerdere, losse colli. De bestuurder rijdt met de truck naar de betreffende picklocatie op de orderverzamellijst, pickt het aantal aangegeven colli en rijdt door naar de volgende locatie op de lijst.

Orderpicktrucks zijn er in verschillende uitvoeringen. De grijphoogte is bepalend bij de keuze voor de juiste truck. In grote lijnen onderscheiden we horizontale orderpicktrucks, ofwel laag heffende of low level orderpicktrucks, en verticale orderpicktrucks voor de hogere grijphoogtes.

Horizontale orderpicktrucks

Horizontale orderpicktrucks worden ingezet voor het verzamelen van goederen vanaf grondlocaties of vanaf de eerste stellingliggers, waarbij vaak meerdere orders tegelijkertijd (op pallets of in rolcontainers) worden verzameld. Doordat er meerdere orders gelijktijdig worden verzameld, stijgt het aantal picks per minuut en neemt dus zowel de productiviteit als de efficiëntie toe. 

Verticale orderpicktrucks

Verticale orderpicktrucks zijn speciaal ontwikkeld voor het verzamelen van goederen op hogere grijphoogtes. Ze kunnen over het algemeen makkelijker uit de voeten in smalle gangpaden, waarbij de goederen ook op hogere niveaus worden verzameld.

Geleiding van verticale orderpicktrucks

Voor een veilige inzet worden verticale orderpicktrucks in het gangpad geleid. Dit kan met behulp van een op de vloer of aan de stellingen gemonteerde railgeleiding, of via inductiegeleiding, waarbij een inductiedraad in de vloer wordt aangebracht. Buiten de ganpaden zijn de trucks wél vrij verrijdbaar. In verband met de veiligheid is dan vaak wel de rijsnelheid gereduceerd. 

Content ECE Kampagne

Railgeleiding

Voor railgeleiding is doorgaans een lagere investering nodig. De trucks zijn voorzien van geleidingswielen, die veilig en betrouwbaar langs de aangebrachte rails lopen. Een nadeel van deze vorm van geleiding is dat de grondlocaties niet bruikbaar zijn zonder extra liggers in de stellingen te plaatsen. Ook is het schoonmaken van de ruimte onder de stellingen moeilijker.

Inductiegeleiding

Voor inductiegeleiding dient een inductiedraad in de vloer gebracht te worden. De truck is dan voorzien van inductietechniek waarmee deze de draad kan detecteren en volgen. Bij inductiegeleiding zijn de onderste niveaus probleemloos te bereiken en is ook het schoonmaken eenvoudig. Inductiegeleiding is daarentegen wel duurder dan railgeleiding.

Gezond en veilig werken

Orderpicktrucks zijn volledig in te richten op hun specifieke inzetsituatie. Naast veiligheid is ook ergonomie belangrijk. Een hoge productiviteit en een efficiënt orderverzamelproces zijn immers alleen mogelijk als de bestuurder veilig zijn of haar werk kan doen en alle daarvoor benodigde hulpmiddelen binnen handbereik heeft.

Comfortabele werkplek

Bij verticale orderpicktrucks zijn een ruime werkplek met voldoende opbergruimte, een ergonomische stoel en een intuïtieve bediening belangrijk. Denk voor horizontale orderpicktrucks aan een comfortabel, extra gedempt platform, een ergonomisch stuurwiel – met intuïtieve bediening en instelbaar naar het postuur van de bestuurder. Maar ook aan voldoende opbergvakken en beugels – voor bijvoorbeeld terminals, scanners, wikkelfolie, pennen, of tape.

Extra bescherming bij orderpicken op hoogte

Horizontale orderpicktrucks kunnen tevens worden voorzien een hefbaar staplatform en diverse accessoires, waarmee het orderpicken op het eerste liggerniveau comfortabeler en veiliger gebeurt. Indien het platform hoger heft dan 1.200 mm is extra bescherming verplicht. Wanneer de vork in hoogte verstelbaar is, kunnen goederen eenvoudig op ergonomische hoogte worden geplaatst.

Orderpicktruck 412s

Lage op- en afstap

Belangrijk voor deze low level orderpicktrucks is verder een lage opstaphoogte. Een groot deel van de totale orderverzameltijd wordt namelijk in beslag genomen door het op- en afstappen. Zeker als de picklocaties verder uit elkaar liggen. Voor picklocaties die dicht(er) bij elkaar liggen, biedt een meeloopknop (aan de zijkant van de truck) extra comfort.

(Semi-) automatische bediening

Maar het kan nóg comfortabeler; door te kiezen voor bediening van de truck via een afstandsbediening. Via de afstandsbediening worden de truck en de bestuurder gekoppeld, waarna de orderpicktruck de bestuurder volgt en stop op iedere gewenste locatie. Op- en afstappen is niet langer nodig en de orderpicker kan zich volledig richten op zijn kerntaak: het verzamelen van de orders. Dit is niet alleen comfortabeler. Ook de productiviteit van het pickproces stijgt. Deze winst wordt groter, naarmate de loopafstand tussen de picklocaties korter wordt.

Koppelen aan het WMS

Een semiautomatisch pickproces is ook mogelijk bij verticale orderpicktrucks. Door de trucks via logistieke interface te koppelen aan het warehouse management systeem (WMS) kunnen ze bijvoorbeeld automatisch de meest ideale route kiezen naar de volgende picklocatie. Verkeerd rijden en inefficiënte routes zijn er dan dus niet meer bij.

Volledig automatisch

Zowel horizontale als verticale orderpicktrucks kunnen ook volledig geautomatiseerd worden geleverd. Met name voor een meerploegeninzet kan volledig automatiseren een veilig, efficiënt en betrouwbaar alternatief zijn. 

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Heeft u nog vragen?