0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
 Kennisbank Jungheinrich veilig een heftruck accu wisselen

3 manieren voor het veilig wisselen van een heftruck accu

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Dit geldt ook voor het wisselen van accu’s van elektrische heftrucks. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, gebruikersgemak en soort truck zijn er diverse manieren om de accu van een elektrische heftruck te wisselen, buiten het wisselen van een accu met een bovenloopkraan om. Graag leggen wij onze top 3 manieren om veilig een accu te wisselen aan u uit. 

1. Zijdelings wisselen door middel van onze SnapFit oplossing

Let op, deze methode werkt alleen voor het zijdelings accu wisselen bij vorkheftrucks. SnapFit is een door Jungheinrich ontwikkelde totaaloplossing waarbij zowel de accu, als een palletwagen van een soort kliksysteem worden voorzien. De accu wordt uitgerust met een onderstel dat voorzien is van wieltjes en ogen. Dit onderstel kunt u vastmaken aan een grijper met haken die op de palletwagen is gemonteerd. U opent de klep, steekt de palletwagen met SnapFit kliksysteem onder de accu en ontgrendelt de accu. De haken van het SnapFit systeem op de palletwagen klikken in de ogen van het accuonderstel. Hiermee kunt u de volledige accu met onderstel uit de truck trekken en verplaatsen naar een door u gewenste locatie. 

2. Zijdelings wisselen door middel van rollenbaan of tugger-oplossing

Voor deze optie kunt u manueel zijdelings wisselen en de accu op een rollenbaan trekker/duwen. Maar u kunt ook een hulpmiddel gebruiken zoals een tugger welke geschikt is voor alle machines, waarbij de accu zijdelings gewisseld wordt. Een tugger is een aanbouwapparaat dat door onze werkplaats gemaakt wordt. Een tugger wordt gemonteerd op de lepels van een orderpicktruck of stapelaar en ziet eruit als een soort onderstel. Dit onderstel is voorzien van een rollenbaan en een sterke elektromagneet of zuignap waarmee de accu uit een truck getrokken kan worden.

3. Op maat gemaakte accuwisselmethodes

U kunt ook kiezen voor een op maat gemaakte oplossing. Wij ontwikkelen een accuwisselmethode die het beste bij uw organisatie en inzetsituatie past. Een voorbeeld van zo’n op maat gemaakte oplossing is het bovenlangs wisselen met een stapelaar voor heftrucks en reachtrucks. Voor deze methode wordt er een plaat geplaatst op een door u gewenste locatie. Op deze plaat zet u de truck vast, zodat hij op zijn plek blijft. Vervolgens kan een stapelaar (het hulpmiddel) slechts op één manier onder de plaat rijden waardoor hij precies goed onder de accu staat. De stapelaar beschikt over speciale haken waarmee de accu uit de truck getild wordt. Vervolgens kunt u de accu naar een gewenste locatie verplaatsen, opslaan en opladen. 

Lithium-ion & 2 ploegen garantie

Het allerveiligste? Helemaal geen accu wisselen! Dit kan met onze lithium-ion accu's en tweeploegengarantie ook wel bekend als 2 Shifts 1 Charge. Een Li-ion accu is onderhoudsvrij, laadt razendsnel op en kunt u ook tussendoor opladen. Bijvoorbeeld in de pauze. Ook heeft u geen laadstation meer nodig wat veiliger is en ruimte bespaart. Met onze tweeploegengarantie kunt u met één keer laden tweeploegen draaien, waardoor u minder vaak hoeft te wisselen.

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

ook interessant

Heeft u nog vragen?