0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Energie opslag systeem banner

Energie opslaan

Altijd voldoende capaciteit dankzij energie opslag in powerbanks

Ons energie opslag systeem vangt piekbelastingen op in het energienetwerk

Met de komst van intern transportmiddelen met lithium-ion accu’s is er meer dan ooit de noodzaak gekomen naar slim energiebeheer. De toenemende vraag naar grotere hoeveelheden elektriciteit door de snelladers die bij lithium-ion accu’s horen kan in veel gevallen steeds lastiger worden beantwoord. Met ons energie opslag systeem zet u een flexibele powerbank tussen de laders en het stroomnet die piekbelastingen opvangt. Deze vorm van peak shaving garandeert beschikbaarheid van energie en bespaart kosten. 

Interne transportmiddelen met een lithium-ion accu zijn altijd inzetbaar dankzij het onbeperkt tussentijds bijladen. Het opladen gebeurt simpel tijdens pauzes, waarbij zelfs een kwartier opladen al flink rendeert. Dat maakt de heftrucks 24 uur, 7 dagen per week inzetbaar en dat is voor veel logistieke bedrijven aantrekkelijk. Keerzijde van het gebruik van lithium-ion heftrucks is dat het interne stroomnetwerk geschikt moet zijn voor die korte, intensieve laadperiodes. Dat is niet altijd het geval. Met het energie opslag systeem beschikt u over een oplaadbare powerbank, die energie opslaat en afgeeft. Dankzij zijn schaalbaarheid en flexibiliteit is de powerbank voor elk bedrijf, ongeacht organisatiegrootte en aantal trucks, een interessante en kostenbesparende oplossing.  

De voordelen van het energie opslag systeem:

  • Vangt de piekbelasting op bij het opladen van meerdere lithium-ion heftrucks tegelijkertijd;
  • Gegarandeerde beschikbaarheid van elektriciteit op elk moment;
  • Flexibele opstelling van acculaadpunten in het bedrijf;
  • Beschikbaar als koop, lease of huur en geschikt voor elke logistieke operatie, ongeacht grootte en truckvloot;
  • Maakt een nieuwe infrastructuur of een herinrichting van de elektrische installatie overbodig;
  • Slaat energie op, bijvoorbeeld uit zonnepanelen, voor later gebruik of voor terugkoop aan de energiemarkt.

Energie opslaan magazijn powerbank Powerboost lithium-ion

Energie opslaan met powerbanks is kosten besparen in het magazijn

Het energie opslag systeem van Jungheinrich is een behuizing - deze kan variëren van een kast tot een 40ft zeecontainer – die bestaat uit een aantal lithium-ion units waarin energie wordt opgeslagen. Deze energie kan afkomstig zijn van het reguliere net en wordt gecontroleerd en beheerst in de powerbank opgeslagen. De powerbank slaat ook adequaat en efficiënt energie op uit een zonnepaneleninstallatie. Deze energie is beschikbaar voor eigen gebruik, maar kan ook doorgeleid worden naar het net op het moment dat er vraag is vanuit de energiemarkt. Dankzij de tussenopslag van energie is het mogelijk om seizoensgebonden pieken goed op te vangen of extra trucks in te zetten, zonder een verhoging van de kosten van het energiecontract. Met het energie opslag systeem zijn wisselaccu's niet meer nodig, en bespaart u op noodzakelijke ingerichte ruimtes of voorzieningen om accu’s te wisselen, zoals takels en rollenbanen.

Ons energie opslag systeem in de praktijk

Bij CEVA Logistics maken ze gebruik van 9 energie opslag systemen die samen 18 heftruck laders voeden. Elke powerbank is aangesloten op één 32A / 400V krachtstroom contactpunt en levert 2x een 32A aansluiting voor de beide laders. Het totale vermogen van één energie opslag systeem bij CEVA is 32,5 kW en dat is genoeg om 2 lithium-ion accu’s van reachtrucks volledig op te laden. Wie geen 32A aansluiting heeft, maar wel 16A kan ook deze variant gebruiken. Zodoende is het mogelijk om op één 16A aansluiting toch een 32A aansluiting te creëren. Ook is het mogelijk om via 1x 32A aansluiting een vermogen van 63A te leveren voor het opladen van zware elektrische heftrucks met een hoge hefcapaciteit en een groot accuvermogen. De flexibiliteit van de powerbank biedt een oplossing op maat voor verschillende operaties, ongeacht grootte en aantal lithium-ion heftrucks.

Energie opslaan voor de hele organisatie

Door zijn vermogen op energie geleidelijk op te slaan en af te geven, kan het energie opslag systeem als back-up fungeren in de vorm van noodstroom. Wat te denken van extra vermogen bij het snelladen van elektrische voertuigen, zoals bedrijfs- en bestelwagens? Of als tijdelijke inzet bij uitbreidingen van bouwterreinen waar de aanleg van de elektrische infrastructuur achterloopt op de bouwplannen. Het energie opslag systeem van Jungheinrich past naadloos binnen de veranderende markt voor elektrisch aangedreven voertuigen, zoals intern transportmiddelen met lithium-ion accu’s. Dankzij peak shaving vangt de powerbank piekbelasting op in het bedrijfsnetwerk en blijft het mogelijk om in korte tijd veel heftrucks tegelijkertijd te laden. Ook voor externe redenen biedt het energie opslag systeem diverse mogelijkheden voor een verbeterd energiemanagement.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?