0172 44 67 89 Service-Hotline Gratis nummer
Contact
Nieuwsbrief
De Korrel referentie

De Korrel Beheer

Opslagruimte optimaal benutten

De Korrel Beheer is de holding, waaronder onder andere ECS Paneermeel Industrie valt. Het produceren van paneermeel in diverse soorten, maten en kleuren is de kerncompetentie van ECS Paneermeel Industrie. Sinds 1994 levert ECS kwalitatief hoogwaardige producten aan tal van klanten in verschillende branches van de voedingsmiddelenindustrie. Jaarlijks produceert het bedrijf 25 miljoen kilo paneermeel. Die productie verloopt vrijwel volledig automatisch.

Onze uitdaging

Als gevolg van zijn eigen succes was de onderneming uit zijn jasje gegroeid. Er moest externe opslagruimte worden gehuurd om de voorraden op te kunnen slaan. De Korrel Beheer ging op zoek naar een efficiëntere en milieuvriendelijke oplossing.

Die oplossing moest enerzijds de garantie bieden dat de kostbare opslagruimte optimaal wordt benut. Anderzijds moest het voor De Korrel Beheer en ECS Paneermeel Industrie mogelijk blijven om – net als bij de inrijstellingen in de oude situatie – de vanuit kwaliteitsoogpunt noodzakelijke fifo-methode (first in, first out) te blijven hanteren.

De oplossing

Met de bouw van een compleet nieuwe productie- en warehousefaciliteit in Barneveld wist De Korrel Beheer de hobbels in het logistieke proces in een klap glad te strijken. De nieuwbouw bood bovendien de mogelijkheid om het machinepark aan te passen en te moderniseren. Daarbij werd ook de logistieke afhandeling van het gereed product grotendeels geautomatiseerd, dankzij een shuttlemagazijn van Jungheinrich.

In het shuttlemagazijn neemt één Jungheinrich Under Pallet Carrier (UPC) de in- en uitslag van in totaal 3.500 pallets voor zijn rekening. Dat komt neer op ongeveer 80% van de complete voorraadcapaciteit.

Het eindproduct wordt afgevuld in PE-zakken die met behulp van een palletiseerrobot op het door de klant gewenste palletformaat worden gestapeld, in intermediate bulk containers (IBC’s) tot 1.000 kg, of in silo’s tot 25.000 kg. De pallets, met een gemiddeld gewicht van 750 kg, worden vervolgens automatisch gesealed en gelabeld, waarna ze via een transportbaan naar het UPC-magazijn worden getransporteerd.

De Korrel shuttle referentie

Het resultaat

In het compacte UPC-magazijn wordt de beschikbare opslagruimte optimaal benut. De Under Pallet Carrier van Jungheinrich maakt bovendien een veilige handling van diverse pallettypen mogelijk, waarbij De Korrel Beheer en ECS Paneermeel Industrie aanzienlijk flexibeler zijn. Tegelijkertijd realiseert het opslagsysteem een zeer hoge omslagcapaciteit.

Vraag direct een adviesgesprek aan!

Ook interessant

Heeft u nog vragen?