0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
banner bedieningsconcept heftruck

Onze ergonomische bedieningsconcepten op een rij

Veel bedrijven hechten steeds meer waarde aan het welzijn en de gezondheid van hun medewerkers. Daardoor spelen ergonomie en veiligheid ook een steeds grotere rol bij de selectie van de juiste heftruck.

Heftruck chauffeurs en vlootbeheerders vinden het veelal prettig wanneer de bediening van hun nieuwe heftruck(s) niet te veel verschilt van hun vorige model. Vanwege deze persoonlijke voorkeur kiest men vaak voor het bedieningsconcept waar men al mee werkt. Daarom is het belangrijk dat een heftruck leverancier keuze biedt uit meerdere passende bedieningsconcepten. Uw grote voordeel is dat uw nieuwe heftruck snel in uw proces integreert.

Solopilot bedieningsconcept heftruck

soloPILOT bediening

Bij de SOLO-PILOT worden de rij-/heffuncties alleen door bewegingen met de vingers bestuurd, zelfs een handbeweging is niet meer nodig. De hendels hebben dezelfde functies als conventionele, individuele hendels.

Overstappers van Aziatische merken vinden doorgaans dat de mini–hendels van de SOLO-PILOT in combinatie met een enkel pedaal de beleving van hun oude heftruck het beste benadert. Deze bediening vervangt als het ware de oude hendels aan het dashboard.

Vloten waar verschillende chauffeurs op de heftrucks werken, hebben vaak ook meer profijt van het universele en duidelijke karakter die de SOLO-PILOT bediening biedt.

duopilot bedieningsconcept heftruck

duoPILOT bediening

De DUO-PILOT bestaat uit 2 hendels die een fijngevoelige, precieze besturing van alle truckfuncties garanderen. De separate rijrichtingsschakelaar is met zijn grijpvriendelijke design uiterst eenvoudig te bedienen.

Vanuit bestuurderspositie gezien, worden met de linkerhendel de functies heffen/dalen (hendel vooruit/achteruit bewegen) bediend. Neigen gebeurt door de hendel naar links of rechts te bewegen. De rechterhendel stuurt de ZH1 (doorgaans sideshift) en een eventuele ZH2 aansluiting voor voorzetapparatuur aan.

multipilot bedieningsconcept heftruck

multiPILOT bediening

De MULTI-PILOT is gebaseerd op het principe van een joystick. Alle functies worden daarbij direct via de beweging van de MULTI-PILOT en de toetsen gestuurd.

De MULTI-PILOT gaat een stap verder in de bediening. De overstap naar een MULTI-PILOT vraagt daardoor wel een stukje tijdsinvestering van de bestuurder om te wennen aan de bediening. Wanneer men eenmaal gewend is aan de MULTI-PILOT, valt op dat de bediening doorgaans sneller en eenvoudiger gaat.  Vooral vloten die met vaste bestuurders op vaste trucks werken, kunnen de voordelen van deze besturing maximaal benutten.

Ergonomische bedieningsconcepten

Moderne elektrische bedieningen met mini-hendels of joystick zijn zeer nauwkeurig en maken een lichte en plezierige bediening mogelijk. De uiteindelijke keuze wordt vooral ingegeven door de inzetomstandigheden. Bij Jungheinrich heeft u keuze uit meerdere bedieningsconcepten. Elk concept is leverbaar, geïntegreerd in de ergonomische, multi-functionele armleuning.

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Ook interessant

Heeft u nog vragen?