0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
CEVA Logistics energie opslaan

CEVA Logistics

Lithium-ion accu’s opladen zonder piekbelasting

CEVA Logistics verzorgt vanuit zijn 70.000 m2 tellende warehouse in Oostrum, nabij Venray, de logistieke operatie voor een klant in consumentenelektronica. Onlangs breidde CEVA Logistics zijn intern transportvloot uit met 18 Jungheinrich ETV 216i reachtrucks met lithium-ion accu. Om de piekbelasting bij het tussenladen op te vangen installeerde Jungheinrich 9 energie opslag systemen. 

Flexibele laders voor lithium-ion accu's

Twee jaar geleden stapte CEVA Logistics voor zijn operatie over op een grote vloot Jungheinrich orderpicktrucks met lithium-ion accu’s. Om de mogelijkheden van lithium-ion optimaal te benutten, verplaatste CEVA de laadpunten voor de orderpicktrucks naar een locatie dicht bij de kantine. Met 45 trucks tegelijk aan de lader ontstond een piekbelasting van het elektriciteitsnet. Door pauzes van de verschillende afdelingen na elkaar te houden, voorkwam CEVA deze piekbelasting. Met de komst van de nieuwe vloot lithium-ion reachtrucks ging CEVA Logistics op zoek naar een nieuwe, flexibelere oplossing.

Verplaatsbare powerbank voor heftrucks

De flexibiliteit werd gevonden in het verplaatsbare energie opslag systeem van Jungheinrich. Het energie opslag systeem is een grote powerbank en bestaat uit een aantal, in een kast gemonteerde lithium-ion cellen die samen voldoende capaciteit hebben om 2 reachtruckaccu’s volledig en tegelijk te laden zonder het net te belasten. Dat laden gebeurt nu probleemloos tijdens de pauzes. Zodra die voorbij is wordt het energie opslag systeem rustig vanuit het net bijgeladen voor hun volgende piekmoment. 
 

Duurzame energie bespaart kosten

Met deze flexibele oplossing bespaart CEVA op een dure herinrichting van zijn elektrische installatie.  Zelfs binnen de drukste piekperiodes grijpt het bedrijf niet meer mis en gaat er geen tijd verloren aan het wisselen. Het energie opslag systeem is binnenkort ook te voeden met de stroom van de zonnepanelen die in overleg met de verhuurder geïnstalleerd worden op het dak. Zo profiteert CEVA Logistics optimaal van de zelf opgewekte energie.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?