0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Duyvis referentie Jungheinrich

Duyvis

17 nieuwe lithium-ion heftrucks en magazijntrucks

Duyvis is in 1806 gestart met het produceren van olie uit koolzaad en lijnzaad. Sinds 1957 worden in Zaandam pinda’s en Borrelnootjes® geproduceerd en groeide Duyvis uit tot een van ’s werelds bekendere nootjesfabrikanten. In 2006 werd het bedrijf overgenomen door PepsiCo, onder andere Pepsi, 7-Up, Lay’s en Doritos, en is het assortiment uitgebreid met diverse nieuwe, gezonde producten.

Veilige heftrucks

Voedselveiligheid en de veiligheid voor milieu en medewerkers staan hoog in het Duyvis-vaandel. Bij de keuze van een nieuwe intern transportvloot besteedde Duyvis dan ook extra aandacht aan een maximale veiligheid en duurzaamheid. Andere selectiecriteria waren ergonomie, comfort en prijs.

Heftrucks leasen

Jungheinrich leverde in totaal 17 nieuwe trucks; 9 heftrucks en 8 magazijntrucks. De nieuwe trucks worden door Duyvis voor een periode van 60 maanden geleased; full service. Alle trucks zijn voorzien van een lithium-ion accu. Ook koos Duyvis voor het Jungheinrich Fleet Management systeem voor meer controle op het gebruik van de trucks.

Tijdswinst dankzij tussenladingen

De onderhoudsvrije, duurzame lithium-ion accu’s maken probleemloos tussentijds laden mogelijk zonder dat dit de levensduur van de accu’s beperkt. Het wisselen van accu’s is niet meer nodig en de lithium-accu’s worden geladen op de plek van inzet. Dat levert Duyvis een tijdswinst van 20 tot 30 minuten per laadcyclus op. Ook zijn de lithium-ion accu’s volledig gesloten. Er is geen gasvorming tijdens het laden, en de kans op het lekken van zuren is nihil. Dit komt de (voedsel)veiligheid ten goede.

Veilig werken in de foodsector

Een veilige inzet wordt verder gewaarborgd door de felrode streambelt veiligheidsgordel en de BlueSpot op de trucks. De cabine van de buitentruck is voorzien van antisplinterfolie op de ruiten. Mocht de ruit onverhoopt breken, dan is Duyvis er van verzekerd dat er geen glas in de producten komt. Daarnaast zijn alle trucks voorzien van food safety grade hydrauliekolie.

Meer werkplezier en efficiëntie

Een goede stoel, een armleuning met geïntegreerde soloPILOT mastbediening, optimaal zicht en een fijngevoelige en betrouwbare bediening van de hydrauliekfuncties verhogen het werkplezier op de truck. Met het Jungheinrich vlootbeheersysteem beheert Duyvis de toegang tot de trucks. Alleen geautoriseerde chauffeurs kunnen met de trucks aan de slag. Het Jungheinrich vlootbeheersysteem maakt het ook mogelijk om een gelijkmatige inzet van alle trucks realiseren en eventuele knelpunten in het proces op te sporen en aan te pakken.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?