0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
heftruck gordelplicht

Is het dragen van een veiligheidsgordel verplicht?

Op deze vraag kunnen we kort antwoord geven: ja! Alle Jungheinrich heftrucks worden standaard van een verplichte gordel voorzien. Hieronder 3 opties die naast de gordelplicht extra veiligheid garanderen.

gordel op de heftruck Access Control

‘Geengordel-signaleringen’ (piepers) zijn makkelijk te omzeilen of zelfs uit te schakelen.
Nieuwere systemen, zoals Access Control, controleren of de stoelschakelaar is geactiveerd vóórdat de gordel wordt vastgeklikt. De heftruckbediening wordt pas vrij gegeven na het ingeven van een geldige toegangscode en na inschakeling van het stoelcontact en het gordelcontact.bodyguard nl Bodyguard systemen voor bescherming

De 'bodyguard' veiligheidsbeugel houdt de chauffeur veilig binnen de truckcontouren bij een ongeval. Dit zijn de drie meest voorkomende: 'Beugeldeuren aan de cabine': welke eenvoudig gemonteerd kunnen worden. Passen op nagenoeg elk type truck en openen zijwaarts. 'Zwenkbeugels': welke ook eenvoudig gemonteerd kunnen worden op nagenoeg elk type truck, echter openen deze deuren naar boven, waarmee ook in smalle ruimtes eenvoudig op- en afgestapt kan worden. 'Volledig gesloten cabine': Deze biedt niet alleen bescherming tegen bijvoorbeeld regen en vuil, maar ook bij beknelling indien de truck onverhoopt kantelt.

Let op! Bij alle bovenstaande opties geldt: het is een extra veiligheidsmiddel naast de bestaande gordel. Deze zal volgens het Arbeidsbesluit alsnog gedragen moeten worden.


Streambelt Streambelt: felrode veiligheidsgordel

Deze felrode driepuntsgordel kent een andere routing dan de meeste veiligheidsgordels op heftrucks. Naast de twee bevestigingspunten aan beide kanten van de stoel bevindt zich een derde bevestigingspunt aan de stijl van het beschermdak. De gordel hangt daardoor als het ware voor het grijpen tijdens het opstappen en maakt het lastig voor de chauffeur om zonder gordel te rijden.


Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

Ook interessant

Heeft u nog vragen?