0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Allround Cargo

Allround Cargo Handling

Lithium-ion reachtrucks en stellingen voor nieuw dc

Allround Cargo Handling, een Nederlands familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in de logistiek. De logistiek dienstverlener is dé specialist als het gaat om de opslag en handling van noten en zuidvruchten. Allround Cargo Handling groeit gestaag en biedt werk aan zo’n 40 medewerkers.

One-stop-shop voor nieuw magazijn

Als gevolg van de enorme groei werd het magazijn te klein en was Allround Cargo Handling genoodzaakt externe opslagruimte bij te huren. De logistieke situatie paste niet langer bij groei én bij de groeiambities van het familiebedrijf. In de Rotterdamse haven realiseerde de dienstverlener een modern, 25.000 m2 groot food grade warehouse dat voldoet aan alle hygiëne- en veiligheidseisen.

Voor de logistieke inrichting van het nieuwe onderkomen zocht Allround Cargo Handling een one-stop-shop die het bedrijf volledig kan ontzien.

Lithium-ion reachtrucks en palletwagens

Jungheinrich voorzag het warehouse van magazijn stellingen, die over de verschillende compartimenten zijn verdeeld. Ook leverde Jungheinrich een compleet nieuwe intern transportvloot, met onder meer vier ETV 216i reachtrucks en drie EJE 120 elektrische palletwagens.  

Alle nieuwe trucks zijn uitgerust met Jungheinrich lithium-ion technologie. De reachtrucks zijn bovendien voorzien van onder andere een automatische hoogtekiezer, camera’s en een in de vork geïntegreerde laser.

Verdubbeling palletplaatsen

Met de nieuwe inrichting is het aantal palletplaatsen meer dan verdubbeld; van 11.000 naar ruim 30.000. Doordat de vloeren in de verschillende compartimenten zijn verzwaard, kon op grondniveau een extra ligger worden geplaatst. Zo kan Allround Cargo Handling de beschikbare ruimte maximaal benutten zonder dat dit consequenties heeft voor het schoonhouden van de vloer en voor ongediertebestrijding.

Veilig goederen inslaan met de reachtruck

In het nieuwe warehouse worden de goederen tot zeshoog in- en uitgeslagen. De bovenste ligger ligt op meer dan tien meter. De camera’s en de laserassistentie op de reachtrucks waarborgen een veilige opslag van de goederen op hoogte.

Lithium-ion is voedselveilig

Ook de lithium-ion technologie biedt voordelen. De accu’s kunnen probleemloos tussentijds worden geladen, zodat de trucks altijd inzetbaar zijn. Bovendien is het een gesloten en onderhoudsvrij systeem. En dat komt de voedselveiligheid weer ten goede.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?