0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Cyberfreight referentie verrijdbare stellingen

CyberFreight International

Verrijdbare stellingen voor maximale benutting

CyberFreight International is als logistiek dienstverlener gespecialiseerd in luchtvrachtexpeditie, zeevrachtexpeditie en warehousing & distribution. Binnen de laatstgenoemde tak heeft het bedrijf een specialisatie food logistics en pharma logistics.

Magazijn stellingen met maximale flexibiliteit

De divisie CyberFreight Pharma Logistics is de snelstgroeiende tak binnen de organisatie. In de afgelopen vijf jaar groeide het bedrijfsresultaat van CyberFreight met maar liefst 40%, met name door Pharma Logistics. Om die groei op te kunnen blijven vangen en de logistieke processen verder te optimaliseren, werd in de zomer van 2018 een gloednieuw warehouse in Nieuw-Vennep in gebruik genomen. Om te voorkomen dat het magazijn binnen een paar jaar te krap gaat worden, zocht CyberFreight International naar een logistiek concept dat maximale flexibiliteit biedt binnen de bestaande muren.

Compacte opslag van palletplaatsen

Jungheinrich leverde verrijdbare stellingen. Deze bleken het beste aan te sluiten op de pharma-inzet bij CyberFreight International, waarbij complete batches worden in- en uitgeslagen. De compacte opslag maakt enerzijds een maximale benutting van de beschikbare vierkante meters mogelijk, terwijl tegelijkertijd alle palletplaatsen bereikbaar blijven. De stellingen zijn opgedeeld in 2 secties, elk met 4 wagens, die vanaf de reachtruck bediend worden.

Cyberfreight referentie verrijdbare stellingen 2

Lage investering verdubbelt de opslagcapaciteit

Dankzij de verrijdbare stellingen kan CyberFreight International op eenzelfde oppervlakte twee keer zoveel pallets opslaan. Buiten openingstijden worden de verrijdbare stellingen in de ‘nachtstand’ geplaatst. De gangpaden worden dan uitgelijnd en staan allemaal exact 1,20 meter uit elkaar, zodat een optimale luchtcirculatie – essentieel voor de opslag van geneesmiddelen – mogelijk is.

Het compacte, verrijdbare opslagsysteem is vooralsnog in één hal geïnstalleerd. In de andere twee hallen van het nieuwe warehouse zijn al wel de rails aangebracht, waarover de stellingsecties rijden. Met een relatief lage investering kan CyberFreight International de opslagcapaciteit zo in de toekomst bijna verdubbelen.

Ook interessant

Heeft u nog vragen?