0172 44 67 89 Service-Hotline Gratis nummer
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich Referentie Arla Foods

Arla Foods

Shuttlemagazijn voor Arla Foods

Arla Foods is een van de grootste zuivelcoöperaties ter wereld, met een breed productassortiment in melk, kaas, yoghurt, boter en margarine. In het 10.000 m2 grote magazijn in Holsterbro, ten noordwesten van Kopenhagen, wordt enkel melkeiwitpoeder opgeslagen. De productie vindt plaats in de zuivelfabriek van Arla op enkele kilometers afstand. Het melkeiwitpoeder wordt vrijwel over de gehele wereld geleverd, met uitzondering van Australië, Nieuw-Zeeland en Afrika.

Onze uitdaging

Tot medio 2012 werd het melkeiwitpoeder, verpakt in zakken van verschillende grootte, in blokstapels of in eenvoudige inrijdstellingen opgeslagen. De grote zakken met een gewicht van 500 kilogram namen ongeveer 35 procent van het hele magazijn in beslag. Om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, waren procesoptimalisatie en een hogere efficiency noodzakelijk.

De oplossing

Jungheinrich ontwierp en realiseerde voor Arla Foods een compact shuttlemagazijn. De inslag van de 500 kilo zware zakken wordt verzorgd door de elektrische heftruck EFG 218 en een Under Pallet Carrier (UPC) shuttle.

Met behulp van de heftruck wordt de UPC in het gewenste kanaal geplaatst. De shuttle verzorgt vervolgens zelfstandig de in- of uitslag van de pallets in het kanaal. Alle hef- en rijbewegingen worden hierbij onafhankelijk van elkaar aangestuurd door de UPC, die is uitgevoerd met sensoren om botsingen te voorkomen.

De 500 kilo zware zakken worden opgeslagen in kanalen van 13 pallets diep. Twee kanalen boven elkaar komen precies overeen met een volle vrachtwagenlading. Terwijl de UPC een pallet in het kanaal verplaatst, kan de heftruckchauffeur alvast de volgende pallet ophalen en aan het begin van het kanaal plaatsen.

Het resultaat

Dankzij de shuttleopslag vervalt de behoefte aan gangpaden en ontstaat een bijzonder compacte opslag met een hogere vulgraad. De inzet van shuttles maakt tevens een grotere doorvoercapaciteit en een beter gebruik van de ruimte mogelijk.

De ergonomisch werkplek op de elektrische heftruck maakt het werk voor de chauffeurs van Arla Foods ontspannen en betrouwbaar. De efficiëntie van alle processen wordt hierdoor verhoogd. Bovendien biedt het hele systeem de zuivelcoöperatie veel flexibiliteit.

Vraag direct een adviesgesprek aan!

Ook interessant

Heeft u nog vragen?