Magazijnstellingen banner

Magazijnstellingen

Magazijnstellingen zijn veel meer dan alleen staal en ijzer. Een allesomvattend magazijnbeheer, waarin magazijnstellingen en intern transportmiddelen een samenwerkend systeem vormen, levert tijdswinst, (kosten)efficiëntie en overzicht op. Met onze op uw magazijn toegesneden stellingsystemen organiseren en optimaliseren wij uw volledige materiaalstroom.

Welke magazijnstellingen zijn geschikt voor uw magazijn?

Voor welke magazijnstellingen u het beste kunt kiezen is onder andere afhankelijk van volgende factoren: de constructie van het magazijn, de aard, het gewicht, het volume en aantal stuks van de goederen, het toekomstperspectief, de vereiste toegangstijd en de omslagfrequentie.

Doorrijstellingen, doorrolstellingen en pushback stellingen zijn uiterst geschikt voor goederen die volgens de LIFO- of FIFO-methode worden uitgeslagen. Hoogbouwstellingen en silo stellingen komen goed tot hun recht in een semi- of volautomatisch magazijn, daar waar geautomatiseerde bedieningsapparatuur minimale ruimte innemen en het bouwen in de hoogte zeer gewenst is. Beide stellingsystemen maken de uitslag volgens de LIFO- of FIFO-methode mogelijk.

Hieronder een overzicht van onze beschikbare magazijnstellingen. Als heftruckfabrikant en magazijnleverancier bieden wij alles uit één hand, waardoor logistieke processen optimaal op elkaar zijn afgestemd en benut u de beschikbare ruimte in het magazijn ten volste.

Vraag direct een adviesgesprek aan!

Magazijnstellingen

Palletstellingen zijn het meest gebruikte stellingsysteem. Op iedere etage kunnen meerdere pallets tussen twee staanders worden opgeslagen. De palletstelling is geschikt voor grote hoeveelheden losse, hoofdzakelijk gepalleteerde artikelen.

Lees hier meer
Verrijdbare stelling

Verrijdbare stellingen zijn gemonteerd op bewegende, motorisch aangedreven onderstellen die met behulp van rails worden verreden. Door dit verrijdbare principe is maar één gangpad nodig, waardoor kostbare ruimte bespaard. 

Lees hier meer
Magazijnstellingen

Bij Inrijstelling / Doorrijstelling worden meerdere laadeenheden achter elkaar in de stellingdieptes opgeslagen op twee doorlopende liggers. 

Lees hier meer
Ideaal voor de lifo methode

Pushback stellingen zijn vooral geschikt wanneer gemiddelde hoeveelheden van hetzelfde artikel worden opgeslagen.

Lees hier meer
Mehrplatzregal Schmalgang

Hoogbouwstellingen worden doorgaans ingezet voor een zeer goede ruimtebesparing en kunnen in hoogtes van boven de 10 meter worden geleverd. Hierdoor zijn de gangpadbreedtes smal en wordt de ruimte optimaal benut. 

Lees hier meer
Durchlaufregal

Doorrolstellingen werken volgens de FIFO-methode. De gestapelde goederen schuiven over rollenbanen met een lichte helling door. De scheiding van vullen en uitnemen van goederen op pallets zorgt voor minder fouten en een verhoogde optimalisatie van de in- en uitslag van goederen.

Lees hier meer
Magazijnstellingen

Legbordstellingen garanderen een opslag van goederen in grote artikelassortimenten bij kleine tot gemiddelde hoeveelheden.

Lees hier meer
Langgoed stellingen

Draagarmstellingen voor het opslaan van langere goederen, zoals stangen en platen, kunnen door extra elementen onbeperkt worden verlengd. De staanders zijn ieder met meerdere draagarmen uitgerust, die de lasten dragen. De afstand tussen de staanders is afhankelijk van het gewicht van het langgoed. 

Lees hier meer
Verdiepingsvloeren

Entresols (verdiepingsvloeren), voor de opslag van pallets of voor orderverzameling zorgen voor extra laadoppervlak; zowel op de verdiepingsvloer zelf als eronder. Zo bent u in staat ook het bovenste deel van uw hal te benutten. De entresol is een zelfdragende, oploopbare en oprijdbare constructie.

Lees hier meer

Grote omslagprestaties en botsingvrij in- en uitslaan van pallets – en dit bij een optimale ruimtebenutting: ons shuttlesysteem maakt het mogelijk en kan met vrijwel elke heftruck van Jungheinrich worden gebruikt.

Lees hier meer

Er zijn verschillende gradaties op het gebied van magazijn automatisering, en voor iedere vorm van automatisering bent u bij Jungheinrich op het juiste adres. In de loop der jaren hebben wij dan ook vele automatiseringsprojecten opgezet voor klanten in een variatie van branches.  

Lees hier meer

Heeft u nog vragen?